SAADET PARTİSİ'NDEN SELZEDELERE KOLİ YARDIMI

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı ile Cansuyu Yardımlaşma Derneği, sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım eli uzatarak, gıda kolisi teslim etti.

Vansesi Haber Merkezi

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet selden etkilenen Başkale Esen yamaç Mahallesi ve Onikidere Mezrası’nı ziyaret etti. Ziyarette selden zarar gören köylülere geçmiş olsun dileğinde bulunan SP’li heyet, hasar gören alanları gezerek mahalleliden bilgi aldı.

Yapılan ziyarette; Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği tarafından selzedelere dağıtılmak üzere getirilen 120 yardım kolisi, Başkale Sosyal Yardımlaşmaya bağlı ekiplere teslim edildi. Yapılan ziyaret ve destekle ilgili konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Esenyamaç Mahallesi ve Onikidere Mezrası’nda 20-25 evin yıkıldığı, en az 60 evin de selden direk etkilendiğini söyledi.

Başkan İlhan şöyle konuştu: “Köyde bir miktar büyükbaş hayvanın da sele kapılarak öldüğünü köylülerden öğrendiklerini ayrıca bazı ahırların da yıkıldığını gördük. Birçok vatandaşın evlerinde ki eşyaların selde gittiğini, bunun yanında para vb. birikimlerinin sele kapıldığını, ayrıca ot, saman ve yemlerinin de selde gittiğini gördük. Ayrıca köye yaz aylarında hayvancılık ve tarım için gelen diğer zamanlarda farklı yerlerde yaşayan ailelerin nüfus kayıtlarının Esenyamaç köyüne kayıtlı olmadığından yardım listelerinde isimlerinin olmadığını işittik” ifadelerini kullandı.

“Başkale afet bölgesi ilan edilmeli”

Başkale ilçesindeki mahalleler ve diğer selden etkilenen mahallelerin Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade eden İlhan, “Bir an evvel Esenyamaç sel tehlikesi olmayan bir noktada yeniden kurularak vatandaşlara ücretsiz olarak ev ve ahırlar verilmelidir” dedi.

Köyde yaşayan ve selden etkilenen vatandaşlara eşit şekilde yardımların ulaşmadığından yakınan Özay İlhan, ayrım gözetmeksizin selzedelerin gerekli yardımlardan pay alması gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme