SERVET YENİTÜRK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun gazetemize yaptığı açıklamalar üzerine görevinden istifa eden Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk basın toplantısı düzenleyerek takımın başında kalmaya devam edeceğini, yeni güçlü bir yönetim oluşturmak için Pazartesi günü olağan kongre çağrısı yapacağını açıkladı. Yenitürk, 'Vanspor'un hazır olabilmesi ve fedakarlığın yapılması için Sayın Valimizden ve belediyelerden destek bekliyoruz' dedi.

Burhan Ergin

Görevinden istifa eden Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, sahipsiz kalan Vanspor’un geleceğiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Yenitürk, “Van’ın yanı sıra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm herkesin desteğini istedik. Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı, AK Parti Van Eski Milletvekili İkram Dinçer’in oğlu Akın Dinçer, Kimlik Mağazası ortaklarından Nasır Çetin Vanspor’a destek olacaklarını açıkladı” diye konuştu.

Polater: Vanspor için destek talebinde bulunduk

Toplantıda ilk olarak konuşan Vanspor Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater, “Geçen hafta yapmış olduğumuz kongre sonrası Vanlılara çağrıda bulunduk. Tüm kesimlerin duyarlı olması ve Vanspor’a sahip çıkılması gerektiğini ifade ettik. Bu noktada çok sayıda isim ile görüştük ve Vanspor için destek talebinde bulunduk. Çok sayıda isim ile görüştük ancak net bir şey alamadık. Bundan dolayı da Servet Başkanımız ile görüştük. Başkanımız Vanspor için her şeyi yapmaya hazır olduğunu aktardı. Bu nedenle bugün bir basın toplantısı düzenledik. Vanspor’un kapanmaması için destek veren ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Şunu belirtmek isterim ki inşallah kulübümüz kapanmayacak. Bunun müjdesini vermek isterim. Bunun dışındaki tüm konularla ilgili Servet Başkanımız açıklamalarda bulunacak” ifadelerini kullandı.

“Herkesin desteğini istedik”

Servet Yenitürk, AK Parti Van Eski Milletvekili Burhan Kayatürk’ün kendisini arayarak takıma sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Biz bilindiği üzere yönetimden istifa ettik. Aday olmadık, bugünde aday olmayacağız. Ancak her zaman Vanspor’un destekçisiyiz. Kim aday olursa ve yönetime girerse biz kendilerini destekleyeceğiz. Bu süreçte Vanspor için ciddi destekler oldu. Vanspor’a sahip çıkılması ve kulübün kapanmaması için çağrı yapan herekse teşekkür ederiz. Özellikle Burhan Kayatürk’ün desteği çok önemlidir. Başta Sayın Kayatürk olmak üzere herkese yine tek kalmamız durumunda Vanspor’u devam ettiremeyeceğimizi aktardım. Van’ın yanı sıra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm herkesin desteğini istedik. Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı, AK Parti Van Eski Milletvekili İkram Dinçer’in oğlu Akın Dinçer, Kimlik Mağazası ortaklarından Nasır Çetin Vanspor’a destek olacaklarını açıkladı. Bu arkadaşlarla görüşme yaptık ve olumlu geçti. Vanspor’un kapanmaması için nasıl bir çalışma yapabiliriz derken, kongrenin ertelenmesi konusunda görüşme yaptık. Bu konuyu dernekler masası ve Vali Mehmet Emin Bilmez ile görüştük. Ancak kongrenin kesinlikle ertelenemeyeceği bize iletildi. Bizde bu konuyu yeniden masaya yatırdık. Bir şekilde erteleme durumumuz olsa bile takımın ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağı ortaya çıktı. Durum bu olurken bizde yeniden aday olma kararı aldık. Yapılacak olan kongrede yeniden adayız. Ancak Pazartesi günü yeniden olağanüstü kongre kararı alacağız. Ardından görüşme yaptığımız ve bir araya geldiğimiz arkadaşlarla yönetim kurulu oluşturulacak. Bu süreçte de Vanspor için transferler yapılacak ve Erzurum kampına gideceğiz. Burada takımımızın yüzde 70’ini kurmak istiyoruz. Tüm bu yaşanan sorunlardan sonra takımın durumu bu sene ne olur, ne olmaz, gurubumuzdaki takımların durumu nedir ne olacak bunu şimdi söylemek doğru değil. Bu sene için şampiyonluk sözü vermemiz çok zor. Bir araya geleceğimiz ve yönetimde yer alacak olan arkadaşlarla elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız. Bunun bir örneği geçen sene Eyüpspor’da yaşandı. İnşallah yönetimimiz daim olur ve güçlü bir yönetim olursa bizde yolumuza devam edebiliriz” şeklinde konuştu.

“Van’daki belediyeler takıma destek vermiyor”

TFF 2. Lig’de yer alan takımlara belediyelerin destek verdiğini belirten Yenitürk, “Ligimizde yer alan takımların tamamı belediyeler tarafından desteklenmektedir. İsimlerinde belediye olmamasına rağmen belediyeler o kenti temsil ettiği için takımlarına her türlü desteği veriyor ama gelin görün ki Van’da biz bu desteği göremiyoruz. Valilik ve belediyeler Vanspor’a mutlaka destek vermelidir. Geçen sene Play-Off oynadığımız Sakaryaspor’a belediye 20 milyon destek verdi. İş adamları 25 milyon destek verdi. Tüm desteklerle 60 milyonluk bir bütçeyle play-off oynadılar. Tüm belediyeler ve şehirler bu desteği yaptı ancak Van yapmadı. Biz çok kısıtlı bütçeyle play-off da mücadele ettik” dedi.

“Vali ve Belediyelerden destek bekliyoruz”

Vali Mehmet Emin Bilmez’in destek çağrısına cevap veren Yenitürk, “Sayın Valimiz Vanspor’a destek olacaklarını açıkladı. Bende sayın valimize çağrıda bulunuyorum. Transfer ve peşinatlar için desteğe ihtiyacımız var. Belediyeden olumsuz yanıt aldık. Vanspor’un hazır olabilmesi için fedakarlık yapmanızı istiyoruz. Sayın Valimizden ve belediyeden destek bekliyoruz. Taraftarlarımıza sesleniyorum. Bizim başkan olmak için senaryoya ihtiyacımız yok. Aday olsak çıkar açık bir şekilde adaylığımızı açıklarız. Yaşadığımız gelişmelerden dolayı aday olamayacağımızı daha önce açıklamıştık. Bu da maddi durumla ilgilidir. Ancak biz Vanspor’a sahip çıkmak adına yeniden fedakârlık yapıyoruz. Yeniden Vanspor’a sahip çıkıyoruz. Olağan kongre sonrası yeniden yapılacak olağanüstü kongrede aday olmayacağımızı söylemek istiyorum. 15 gün sonra yeniden yapılacak olan kongrede yeni bir yönetim oluşacak ve biz burada yönetimde yer alır mıyız, almaz mıyız o zaman karar vereceğiz” diye konuştu.

 

 

Bakmadan Geçme