SİMEKLİOĞLU'NDAN BARIŞ SÜRECİNE DESTEK

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Yakup Simeklioğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Platformu olarak Gaziantep’te gerçekleştirdikleri 33. Bölge Odaları Platform toplantısının sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaştı.
Simeklioğlu; Adana, Adıyaman, Batman-Siirt, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kars-Ardahan, Malatya, Mardin-Şırnak, Muş, Osmaniye, Şanlıurfa, Van-Ağrı-Hakkari oda başkanları olarak oluşturdukları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Platformu üyeleri olarak demokratikleşme ve çözüm süreci ile ilgili ortak düşünce ve temennilerini kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi. Yakup Simeklioğlu, “Ülkenin ve bölgemizin önemli ve güçlü meslek örgütü ve temsilcileri olarak 30 yıldır devam eden ve tüm kesimleri derinden etkileyen, on binlerce insanın ölümüne ve derin acılara yol açan sorunun çözümünde hiç kuşku yok ki, herkese büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Son gelişmeleri yakından takip etmekle birlikte sorunun çözüme yaklaşma duygusu bizleri daha fazla umutlandırmış ve heyecanlandırmıştır. Bugün toplumun tüm kesimi sorunun bir an önce çözülmesi taraftarıdır. Bizler sorunların, silah ve şiddetle değil siyasetle, konuşarak ve hoşgörüyle çözüleceğine inanıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin demokrasi ve insan hakları temelindeki çalışmalara toplumsal uzlaşı ve barışa katkı sunmasını ve bu sürecin içinde olması gerektiğini düşünüyoruz.
Bu toprakların insanı olarak kardeş kavgasının sonlandırması adına atılan her adımları, demokrasi ve insan hakları alanında tüm kesimlerin mutlu ve özgür bir biçimde yaşaması ile ilgili yapılan çalışmaları ve şiddetin sona ermesi, barışın tesisi ve Kürt sorunun çözülmesi çalışmalarına destek oluyoruz. Tüm kimliklere saygılı, her insanımızın inancını ve kimliğini özgürce yaşayacağı, sorunlarını çözmüş güçlü bir ülke hepimizin ortak hayalidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan biz meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin talebi şiddet ortamının sona ermesi ve demokrasimizin güçlenmesidir” dedi.

Bakmadan Geçme