TURGUT LENK: VANSPOR'UN YOK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun Vanspor Kulüp Başkanı hakkında gazetemize yaptığı eleştiriler üzerine görevinden istifa eden Servet Yenitürk'ün ardından sahipsiz kalan Vanspor'a sahip çıkacaklarını söyleyen Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, 'Vanspor Holding olarak, kesinlikle Vanspor'un kapısına kilit vurmaya müsaade etmeyeceğiz' dedi.

Rıdvan Can

Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, Pazar günü yapılacak olağan kongre öncesi açıklamalarda bulundu. Lenk, “25.07. 2021 Pazar günü Van’da yapılan Vanspor kulübü kongresinde kulüp yönetimine aday çıkmayarak bir hafta sonraya 01.08. 2021 tarihine ertelenmiş bu durumu,  Denetim Kurulu Başkanı” Sayın Özer Polater’in yaptığı konuşmada dernekler tüzüğü ve işlenen yasal süreci anlatmış, başkan ve aday çıkmasa bile Vanspor kayyuma gitmeyeceğini ifade etmiştir. Ve.. 01.08.2021 Pazar günü adaylar çıkmadığı takdirde Vanspor Futbol Kulübü Derneği fesih olacaktır, kapanacaktır” diye kamuoyuna açıklamıştır. Bizlerde, Vanspor Holding Yönetim Kurulu Olarak aldığımız kararla; Van’ı, Vanspor’u, Vanspor taraftarını yok etmeyeceğiz. Biz yönetim olarak, bırakın elimizi taşın altına koymayı, Van’ımız, Vanspor’umuz ve de Vanspor taraftarlarımız için tüm kafamızı taşın altına koyuyoruz. Zira 25.07.2021 Pazar günü yapılan kongrede Van'ımızın iş insanları ileri gelen sivil toplum örgütleri sahip çıkmadılar ve kimse aday olmadı. Bu durum Bir Van sevdalısı olarak, beni, yönetimimi derinde üzmüş mevcut durum bizleri yaralamıştır. Koskoca Van’da, “1 Milyon 300 bin” nüfusa sahip kentimizde tek takımımıza sahip çıkan olmamıştır” dedi.

“Yönetimine aday olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz”

Vanspor yönetimine aday olduklarını söyleyen Lenk, “Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk olarak, tüm riskleri üstlenerek Canlı yayınlarda Vanspor’u borçları ile birlikte Vanspor Holdinge devir edilmesi için açıklamada bulundum. Şahıs olarak aday olmayacağımızı söylemiştik. Oysaki dernekler masasının içeriği ve de yasal işleyişini, süreci Denetim Kurulu Başkanı Sayın Özer Polater açıkladı. 01.08.2021 Pazar günü son kongrenin,  Vanspor için, son fırsat  olduğunu aday çıkmaması durumunda Vanspor kulübü derneğin fesih edileceğini ve Vansporun kapanacağını kayyuma geçmeyeceğini söyledi. Taraflarımız  “takımsız kalacaktır” dedi. Bizde Vaspor Holding Yönetim Kurulu Kararı ile kongrede aday olacağımızı siz basın mensupları aracılığı ile ilan etmekteyiz. Adaylığımızın gerekçesi Van, Vanspor ve taraftarı yok olmasın. Amacıyla aday olacağımızı bildiriyoruz. Aday olacak yönetim kurulumuz, üyeliğimizi ve üyeliklerimizi gerçekleştireceğiz. Vanspor Futbol Kulübü yönetimine aday olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. 01.08.2021 günü delegelerimiz bizi tercih eder, seçer iseler, Allah Nasip etiği takdirde yönetimimiz kazandıktan sonra Başkan ve Yönetim alacağı karar ile Vanspor futbol kulübünün resmi borçları ile Vanspor Holding bünyesine devrini yapacağımızı bildirir. Amaç ve projelerimizi herkesin bilmesini isteyerek tüm kamuoyu tarafından bilinmesini arz ederiz” diye konuştu.

Başkan Lenk son olarak şunları söyledi; “Günümüzde dernekler ile futbol kulüpleri çok büyük sıkıntı yaşamakta olup, borçlarla ilgili kulüp başkanı, yönetimi ve geçmiş yönetimler, hukuki yönden sorumlu olması ciddi problemlere neden olmaktadır. Ancak, Vanspor futbol kulübünü Vanspor Holdinge devir yaptığımızda tamamen maddi manevi sorumluluğu Holdingde, bizlerde olacaktır. Devir edildiği taktirde hiç kimse ya da kurum kuruluş sorumlu olmayacak, maddi manevi sorumlu Vanspor holding yönetim kurulu Başkanı Turgut Lenk ve yönetimi olacaktır. Vanspor holding olarak Bu güne kadar Vanspor’a’ emeği geçmiş, eski yöneticiler başta olmak üzere yönetim kurulu başkanları ve yönetimleri ve  3 yıldır  Başkan Sayın  Servet Yenitürk ve yönetimi, maddi manevi çok büyük emekleri olmuştur. Emeklerinden dolayı Vanspor holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk ve Yönetim Kurulu adına sevgi, saygı minnetlerimizi sunuyoruz. Bizler manevi olarak 01.08.2021 Pazar günü Van'ımızın güzide basın mensupları, Van’ımızın iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve de Vansporumuzun emektar fedakâr, cefakâr taraftarlarımızın manevi olarak desteklerini bekliyoruz. Van’ımızın tüm milletvekilleri, partilerimizin il ve ilçe başkanlarının ve de tüm Van halkının ve milletimizin manevi desteklerini bekliyoruz. Pazar günü desteklerinizle Vanspor'un kurtuluşunu sevinçle yaşayacağımızdan kuşkunuz olmasın” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme