Yunanistan'dan Kovid önlemi: Ünlü tatil bölgesinde müzik yasağı

Yunanistan, Kovid-19 salgınına karşı yeni bir önlem uygulamasını hayata geçirdi. Vakalardaki artış sonrasında cumartesi günü popüler tatil destinasyonu Mikonos'ta restoran ve barlarda müziği yasakladı.

Koronavirüs salgınına karşı tatil ve turistik bölgelerde yeni önlem planları hayata geçiriliyor. Onlardan biri de Yunanistan'ın en gözde tatil yerlerinden biri olan Mikanos'ta müzik yasağı başlatılıyor.
MÜZİK YASAĞI HAYATA GEÇİRİLİYOR

Yunanistan Sivil Koruma bakanlığı yaptığı açıklamada her sene bir milyondan fazla ziyaretçi çeken adada müziğin yasaklandığını ve yalnızca iş veya sağlık nedenleri ile 01.00 ile 6.00 saatleri arasında hareketliliğe izin verileceğini söyledi.

Hollywood yıldızları, mankenler ve dünyaca ünlü sporcuların da kapsayan ziyaretçileri, Yunanistan'ın en popüler destinasyonu Mikonos Adası'nda yeni kısıtlamalar bekliyor.

Kısıtlamalar ise 26 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak.

TÜRKİYE DE AYNI KARARI ALMIŞTI

Daha önce benzer bir karar da Türkiye tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilmiş, saat gece 12'den sonra müzik sesine yasak getirilmişti. Özellikle eğlence mekanlarındaki canlı ve kayıt müzik yayınlarına düzenleme getirilen karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurulmasının ardından eleştirilere neden olmuştu, kişişlerin yaşam hakkına müdahale olarak çarpıtılmıştı. Ancak gelinen noktada Avrupa'nın da bu adımı atması, ülkelerin bilim kurullarının bu yönde karar alması koronavirüs önlemleri kapsamında kaçınılmaz hale geldi.

YUNANİSTAN'DA KORONAVİRÜS SALGINI

Covid-19 pandemisi nedeniyle ülkedeki turizm gelirleri çok düşük seviyeye geriledi. Yunanistan ekonomisi için turizm gelirleri yüzde beşlik bir dilimi oluşturuyor.

Yunanistan’da vaka sayısının hızlı artışı sürerken sağlık çalışanları ve huzurevi çalışanları için aşı zorunluluğu getirilmişti.

Aynı zamanda ülke genelinde faaliyet gösteren restoren ve kulüplerde yalnızca aşılanmış müşterilere hizmet verilmesi gündeme geldi.

Bakanlık, ''Virüsün yayılmasını hızlı bir şekilde kontrol edip kontrol altına alabilmemiz ve Mikonos'un normale dönebilmesi için güzel adamızdaki sakinleri, ziyaretçileri ve profesyonelleri önlemlere kesinlikle uymaya çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: KATHEMİRİNİ

Bakmadan Geçme