TUŞBA'DA SPOR TESİSLERİ ELE ALINDI

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'la birlikte ilçeye yapılacak spor tesislerinin son durumunun ele alındığı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Vansesi Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Van’da halkı sporla buluşturma adına bu yıl yapılacak spor tesislerinin önemli kısmını Tuşba Belediyesi kaptı. İlçeye yapılacak 5 adet sentetik çim saha, çok amaçlı kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 480 seyirci kapasiteli tribünlü çim saha gibi önemli projelerin yer aldığı spor tesisi yatırımlarını Gençlik ve Spor İl Müdür Nevzat İnanç’la değerlendiren Başkan Akman, hayata geçirilecek spor yatırımlarıyla Tuşba’da yeni bir sayfanın açılacağını kaydetti.

İlçeye yüzme, bireysel ve takım sporları için bir çok tesisin kazandırıldığını dile getiren Başkan Akman, spor yapmak isteyen herkes için sporu erişilir kılma adına imkan sunacaklarını vurguladı. Başkan Akman, “İlçede yapılacak 5 adet sentetik çim sahamızın ihalesini yaptık. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimini de yaptık ve sahaların yapımına başlandı. Çok amaçlı kapalı spor salonu ile yarı olimpik yüzme havuzu ile 480 seyirci kapasiteli tiribünli çim saha ise ihale aşamasına getirildi. İnşallah en kısa sürede bunlarında ihalesini tamamlayarak yapımlarına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’la görüşerek Tuşba ilçesine kazandırılacak olan spor tesislerinin bir genel değerlendirmesini yaptıklarını ifade etti. Bu projelerin en kısa zamanda tamamlanacağını vurgulayan İnanç, Başkan Akman’a projelerin hayata geçirilmesi hususunda gösterdiği gayret ve çabadan dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme