BELEDİYELERİN BİTMEYEN ÇALIŞMALARI VATANDAŞLARI BIKTIRDI

Belediyelerin şehir merkezinde gerçekleştirdiği kaldırım, yol yapım, bakım, onarım çalışmalarının gereğinden fazla uzatıldığını, etrafa rahatsızlık verdiğini, bıkkınlık yarattığını söyleyen vatandaşlar ve esnaflar, çalışma olan yerlerde yürümenin bile mümkün olmadığını söylediler.

Evren Doğruer

Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin Prestij Cadde projesi kapsamında yürüttüğü kaldırım, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının uzun sürmesi ve koordineli şekilde yapılmaması vatandaşları ve esnafları çileden çıkardı.

“Yetkililer insanları ve mukim esnafları da göz önünde bulundurmalı”

Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar yapılan çalışmalardan dolayı doğru düzgün iş yapamadıklarını belirterek, “Koronavirüs salgınından dolayı yaklaşık 1 buçuk yıldır iş yapamadık. 1 Temmuz’da normalleşme süreciyle birlikte kaldırılan yasaklardan sonra iş yaparız diye düşünürken bu seferde belediyelerin kaldırım, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarıyla karşılaştık. Biz asla yapılan hizmete karşı değiliz ama şu hizmet aylardır dükkanlar kapalıyken, kısıtlama günlerinde yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Esnaf zaten kan ağlıyor, bir darbe de siz vurmayın. Şuan çalışma olan yerde insanlar yürüyemediği gibi biz esnaflarda iş yapamıyoruz. Bir buçuk yıldır biriken borçlarımızı ödemek için canla başla çabalarken, belediyelerin bize engel çıkarmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerin bakım, onarım ve yenileme çalışması yaparken, vatandaşları ve yerleşik esnafları da göz önünde bulundurmasını istiyoruz” dediler.

“Umarız yetkililer sesimizi duyar”

Vatandaşlar yapılan çalışmalardan dolayı sokakta, caddede yürüyemediklerini belirterek, “Belediyelerin ilimizde gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar çok uzun sürüyor. İnanın sokakta, caddede yürüyemiyoruz. Belediyeler şehir merkezinde çalışma yaparken, insanları, çocuklu aileleri dikkate almalıdır. İnsanlar rahat bir şekilde alışveriş yapmaya, ihtiyaçlarını gidermeye gelemiyor. Birkaç gün sonra mübarek Kurban Bayramını kutlayacağız. Esnaflar aylardır bu günleri bekliyor. Çalışmaların birkaç gün içinde bitirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ne vatandaşlar gönül rahatlığıyla çarşıda alışveriş yapar ne de esnaflar umduğunu bulabilir. Belediyeler şehirleri yaşanabilir hale getirmeli, eğer bir yerde insanlar rahatsız edilerek çalışma yapılıyorsa, o yapılan işin bir anlamı kalmaz. Umarız yetkililer sesimizi duyar” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme