Son dakika: Yerli aşıda dikkat çeken detay! 'Müjdeleyelim' deyip duyurdular

Son dakika haberi: Virüs benzeri parçacık (VLP) temelli yerli Kovid-19 aşısı, Faz-2 aşamasında İstanbul'daki gönüllülere uygulanmaya başlandı. VLP aşısıyla ilgili çalışmalar yapan doktorlardan peş peşe heyecanlandıran açıklamalar geldi.

SBÜ Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedat Altın geliştirilen VLP temelli yerli Kovid-19 aşı için önemli detayları açıklayarak "Diğer aşılardan farklı olarak bu aşıda genetik materyal kullanılmadığı için özellikle çekinen vatandaşlarımızın rahatça yaptırabilmelerine olanak sağlanıyor" ifadelerini kullandı.
VLP aşısıyla ilgili konuşan Doç. Dr. Halit Çınarka ise ''Sonbaharda Türkiye'nin yerli aşısını tüm dünyanın kullanımına sunacağımızı inşallah müjdeleyelim'' dedi.

Prof. Dr. Mayda Gürsel ile Prof. Dr. İhsan Gürsel tarafından geliştirilen ve Ankara Onkoloji Hastanesinde TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP aşısı, Faz-2 kapsamında Ankara ve Kocaeli'nin ardından İstanbul'da da gönüllülere uygulanıyor.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen çalışma Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Doç. Dr. Mustafa Çörtük ve Doç. Dr. Halit Çınarka'dan oluşan ekip gözetiminde yürütülecek.

Bakmadan Geçme