Vansesi Gazetesi Edebiyat Sayfası Van Gölü İncileri kitaba dönüştü

Vansesi Gazetesi'nin katkılarıyla her hafta gazetede yayımlanan Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, Bin Bakışlı Bir Yürek kitabı ismiyle kitaplaştı.

Burhan Ergin

Kurulduğu günden bu yana Van’ın her alanda gelişimi için çaba sarf eden Vansesi Gazetesi yeni nesil genç yazarların edebi denemelerinin yayınlandığı edebiyat sayfası Van Gölü İncileri kitaba dönüştü. Van Gölü İncileri Edebiyat sayfası yazarlarının eserlerinin yer aldığı “Bin Bakışlı Bir Yürek” ismiyle yayımlanan kitaba okuyucular yoğun ilgi gösteriyor.

“74 şair ve yazarın eseri bulunmaktadır”

Şair Yazar Mustafa Işık, yaptığı açıklamada, “Bin Bakışlı Bir Yürek’ Van kültür ve sanat platformu ile Van Gölü İncileri edebiyat sayfasının atölye çalışmaları kapsamında 20 hafta boyunca her pazar günü paylaşılan bir görsele yazılan öykülerden müteşekkil bir eserdir. Vansesi Gazetesinde eserleri yayımlanmış şair ve yazarların şiirleri ve yazılarıyla bu görsel zenginleştirilmiştir. 168 sayfadan oluşan ‘’Bin Bakışlı Bir Yürek’’ adlı kitabımızda 74 şair ve yazarın eseri bulunmaktadır. Kitaptaki öykülerin paylaşımında herhangi bir öncelik sırası yoktur. Çalışmalar yorum önceliğine göre sıralanmıştır. Kitaptaki şiirler şairlerin isimlerinin alfabetik sıralarına göre paylaşılmıştır. Kitapta yer alan çalışmalar Vansesi Gazetesi Van Gölü İncileri Edebiyat sayfasında yayımlanan eserlerden ve Van Kültür ve Sanat Platformunun sosyal medya hesaplarında yapılan etkinliklerden, atölye çalışmalarından derlenmiş olup bu çalışmalara eşlik eden bütün yazar ve şairler kendi rızalarıyla kitaba paydaş olmuşlardır” dedi.

“Emeği geçen herkese teşekkür ederim”

Şair Yazar Mustafa Işık, Van Gölü İncileri edebiyat sayfası ve Bin Bakışlı Bir Yürek kitabının yayımlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Etkinlik fikrini ortaya koyan ve 20 hafta boyunca takibini yapan Kübranur Taşdemir’e, her hafta yaptığı görsellerle paylaşımlarımızı sayfalara taşıyan ve kapak çalışması yapan Gönül Esvedi’ye, kapak çalışmamıza fikirleri ve çizimleriyle destek evren Semra Uslu ve Gazel Yiğit’e hassaten teşekkür ederim. Bize gazetesini açan Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan’a ve çalışanlarına, Van Kültür ve Sanat Platformu ve Van Gölü İncileri edebiyat sayfası şair ve yazarlarına, etkinliklerimize katılan misafir kalemlere; maddi - manevi desteklerini esirgemeyen bütün güzel yürekli dostlara ve Bir kitap Yayınevine kalbi şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme