Vali Bilmez'dennikah Salonunu İnceledi

Vali Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan ile birlikte eski Van Kalesi yerleşkesinde tarihi Hüsrevpaşa Camii ve Külliyesi yanında bulunan Nikah salonunda incelemelerde bulundu.

İpekyolu Belediyesi’nin Van Kalesi arkasında atıl durumda bulunanİmarethane’nin ‘Nikâh Salonu’na çevrilmesi projesi kapsamında incelemelerde bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan ile müdürlük yetkililerinden, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Çalışmaların başlaması durumunda imarethane ve çevresindeki diğer yapıların, tarihi doğal yapısının korunarak, evlendirme ve Nikâh Salonu’na dönüştürüleceği bilgisini paylaşan Kaymakam Aslan, “ Eski Van şehri yerleşkesinde bulunan imarethane kısmında, evlendirme ve nikâh salonu projemiz bulunuyor. İnşallah Sayın Valimizin katkılarıyla bu projemizi gerçekleştirdiğimizde, evlenecek çiftlerimizin hem dini ve hem de resmi nikâhlarını kıyabilecekleri nezih bir mekân oluşturacağız. Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında tarihi alanın doğal yapısının korunarak ahşapyollar, peyzaj süs bitkileri, çimlendirme, fotoğraf çekim ve dinlence alanlarımızı projemize dâhil edeceğiz.” dedi. 
İncelemelerin ardından İpekyolu Belediyesi tarafından yapımına başlanan, Belediye Sosyal Tesisleri’ne geçen,  Vali Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan’dan sosyal tesisler hakkında bilgi aldı.

 

Bakmadan Geçme