KANDAŞOĞLU'NDAN YENİTÜRK'E TEPKİ: VANSPOR'U YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün takımı şartlı bırakacağı için kimsenin talip olmadığını söyleyen Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 'Vanspor Vanlılarla ilgisi olmayan bir duruma geldi. Servet bey valilik ve belediyelerden destek almak için böyle yapıyor. Aslında bu takımı yok etme planıdır. Şuan adım adım uygulanıyor' dedi.

Rıdvan Can

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 2. Ligde mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü Olağanüstü Genel Kurulunda delegelerin yeterli çoğunluğu sağlamasına rağmen, başkan adayının çıkmamasına sert tepki göstererek, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün alacağından dolayı takıma el koyduğunu söyledi. Kandaşoğlu, “Servet bey Vanspor’un kendi şirketi olduğunu söyleyerek, ciddi bir alacağının olduğunu belirtiyor. Sporun içerisine başka hesaplar kattığınız zaman o iş mümkün değil dikiş tutmaz. Başarılı olamaz” şeklinde konuştu.

“Vanspor tek bir şahsın lafına bakıyor”

Vanspor’un düştüğü durumun kendisini üzdüğünü belirten Kandaşoğlu, “Van’ın tüccar ve esnaflarını tek tek arayarak ricada bulunduk. Vanspor’a maddi manevi destek çıkalım dedik. Bu takım Van’ın gurur ve sembolüdür. Gece gündüz samimi bir şekilde Servet beyin arkasında durduk. Servet beyi eleştirenlere karşı sert tepkiler gösterdik. Takımı şartsız devretmeleri gerektiğini söyledik. Şuanda Vanspor Vanlıların değil. Vanspor Vanlılarla ilgisi olmayan bir duruma geldi. Servet bey Vanspor’un kendi şirketi olduğunu söyleyerek, ciddi bir alacağının olduğunu belirtiyor. Bu durum Ömer Gülüştür meselesine döndü. Servet beye takımın birine verilmesi gerektiğini söylüyoruz. Takımın kendisine borçlu olduğunu söylüyor. Servet beyin şartlarını kabul eden kişi takımı alabilir. Sporun içerisine başka hesaplar kattığınız zaman o iş mümkün değil dikiş tutmaz. Başarılı olamaz. Vanspor ilin sembolüdür. Her yerde Van’ı temsil ediyor. Vanspor’un temsiliyet kabiliyeti çok yüksektir. Fakat bunu öyle bir duruma getirdiler ki Vanspor tek bir şahsın lafına bakıyor. Vanspor bu durumdayken kim nasıl sahip çıkacak? İstanbul’da 20 işadamı gelip listeye girdi. Servet beye rica ettim, takımı vermedi. Kim ne derse desin Servet Yenitürk o işten vazgeçmez. Vanspor bu hale düşmemeliydi. Yazık çok üzülüyoruz” diye konuştu.

“Vanspor’a sahip çıkanlar var ama takımı vermiyorlar”

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün destek almak için blöf yaptığını kaydeden Kandaşoğlu, “Şuan valilik ve belediyelerden destek almak için blöf yapıyor. Her zaman böyle yapıyor. Destek alıyor, sahip çıkıyor. Aslında bu takımı yok etme planıdır. Şuan bu plan adım adım uygulanıyor. Van bu tür olayları hak etmiyor. Vanspor kongresine herkesin gelmesi gerekiyordu. Servet beye takıma talip olan kişilere şartsız devretmesini söyledik ama ne yaptıysak kabul ettiremedik. İki sene de başkası götürsün bakalım ne yapacak. Bizi bu kadar üzmeye kimsenin hakkı yok. Vanspor’a sahip çıkanlar var ama takımı vermiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme