Putin'in savaş makinesinden nükleer gözdağı!

Karadeniz'de İngiltere ile Rusya arasında yaşanan gerginlikle dünya, savaşın eşiğinden dönmüştü. Moskova'nın nükleer denizaltıları da olası yeni gelişmelere karşı hazır ol komutunu aldı. Denize açılan savaş makinesi teyakkuz halinde.

Hafta ortasında Karadeniz'de İngiltere ile Rusya arasında yaşanan gerginlikle dünya, savaşın eşiğinden dönmüştü.

Moskova benzer bir provokasyonda rotanın değil bu kez hedefin bombalanacağını duyurarak açık tehditte bulunmuştu. Rus tarafından yeni bir açıklama daha geldi, dünya diken üstünde.
NÜKLEER DRONE TEHDİDİ

Putin'in tsunamileri tetikleyebilen nükleer drone'larla dolu 185 metrelik 'şehir katili' denizaltısı ilk kez denize açıldı. 14 bin 700 tonluk savaş makinesi, her biri yapay zeka tarafından yönlendirilen, nükleer uçlu su altı drone torpidolarına sahip.

Denizaltının suya indirilmesi, Vladimir Putin'in donanmasının İngiliz savaş gemilerini bir daha Kırım'a fazla yaklaşırlarsa batıracağı sözü vermesinin ardından geldi.
POSEIDON TORPİDOLARI

Uzmanlar, Belgorod'un devasa torpidolarının, kıyı şehirlerini harap edebilecek 100 metre yüksekliğindeki dalgaları su altından tetikleyebileceğinden endişeleniyor. Dev denizaltının, ülkenin gizli Denizaltı Araştırmaları Ana Müdürlüğü adına işletildiği ve sekiz adede kadar nükleer silahlı torpido ile donatıldığı düşünülüyor.

Bunun yanı sıra Sabotaj ve gizli operasyonlar için iyi bir donanıma sahip. Poseidon nükleer torpidoları, savaş zamanında bir uçak gemisine saldırmak için çok etkili bir araç konumunda.

10 BİN KİLOMETRE MENZİL

Rus Donanması, denizaltının çığır açacağına inanıyor. Putin, torpidolarının 6 bin milden (yaklaşık 10 bin kilometre) daha uzaktaki kıyı hedeflerini tamamen yok edebileceğinin altını çizmişti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’e giren ABD’ye ait USS Ross destroyerinin faaliyetlerinin takip altına alındığını belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Karadeniz Filosu güçleri ve araçları, 26 Haziran 2021 tarihinde Karadeniz’e giren ABD Donanması’na ait USS Ross destroyerinin takibine başladı” ifadesine yer verildi.

Bakmadan Geçme