TERZİOĞLU: MEMLEKETİN HAYALİNİ CANLANDIRACAĞIZ

Yeni kurulan Memleket Partisi'nin kurucu Van İl Başkanlığına atanan Haluk Terzioğlu, 'Memleket Partisi, el birliğiyle, yürek birliğiyle, akıl birliğiyle bir uygarlık hikâyesi yazmak üzere siyaset sahnesinde yerini almıştır. Bizler yürekli, onurlu insanların yaşadığı, mutlu, barış içinde ve adil bir memleketin hayalini canlandıracağız' dedi.

Rıdvan Can – Burhan Ergin

Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi Van İl Başkanlığı görevine atanan Haluk Terzioğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Terzioğlu’na, Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Emin Karabuğa, Erciş İlçe Başkanı Halil Kızılkaya ve Çaldıran İlçe Başkanı Bişar Biliciler eşlik etti.

Konuşmasına HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıya ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepki göstererek başlayan Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu, “Öncelikle geçtiğimiz birkaç gün içinde İzmir’de HDP İl Binasına düzenlenen silahlı saldırı sonucu 6 kurşunla öldürülen Deniz Poyraz yurttaşımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Terörün her türlüsüne karşı çıktığımızı söylemek ve İçişleri Bakanlığına bu terör olayının daha fazla araştırılmasını arkasında hangi güçlerin olduğu konusunda hassasiyet göstermesini buradan talep ediyoruz” diye konuştu.

“5 ilçede teşkilatımızı kurduk”

İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş, Çaldıran ilçelerinde teşkilatlarını kurduklarını söyleyen Terzioğlu, “Bildiğiniz gibi 18 Mayıs 2021 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce önderliğinde kurulmuş olan Memleket partisi Van İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. 18 Mayıs 2021 tarihinden bu yana 5 ilçemiz İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş, Çaldıran ilçelerimizi kurmuş bulunmaktayız.22 Haziran 2021 Salı günüGenel Başkanımız Muharrem İnce’ninkatılımlarıyla Van il Başkanlığı, İpekyolu İlçe Başkanlığı ve Tuşba İlçe Başkanlığı açılışlarını yapacağız. Sizlerin vesilesiyle Tüm Basın mensuplarını ve Van halkını buradan davet etmek isterim. Van İl Başkanlığı ve İpekyolu İlçe Başkanlığı açılış saati 16:30 olacaktır. Tuşba İlçe Başkanlığı ise saat 14:30 da olacaktır” dedi.

“Kurumaya yüz tutmuş farklı nehirleri yeniden maviliklerde buluşturacağız”

Ülkenin sorunlarını çözmek için çalışacaklarını belirten Terzioğlu,Memleket Partisi oluşumu Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül 2020’de“Memleket Hareketi” olarak “halk için halkla birlikte siyaset” diyerek yola çıktı. Memleket Partisi, ülkenin her yanında gönüllü olarak harekete geçen kitlelerin inancı, isteği ve güveni sonucunda doğdu. Siyasete inancını yitirmiş, siyasetten dışlanan herkes için bir umut oldu.Ülkemizde Türkçe dışında konuşulan, ulusal birliğimizin ve kültürel zenginliğimizin önemli parçaları olan diğer dillerin korunması, geliştirilmesi ve öğrenilmesi olanaklarını yaratacağız.Partimiz, toplumsal sorunları çözme kapasitesine sahip, doğru politikaları kararlılıkla ve cesaretle uygulayacak bir iradenin vücut bulmuş halidir. Layık olmadığı şekilde dar bir alana hapsedilen halk iradesinin kendisiyle birlikte akacak bir mecra bulmasıdır. Kurumaya yüz tutmuş farklı nehirleri yeniden coşturacak ve maviliklerde buluşturacak bir hayata geçirme kudretidir.Köklerimizi Cumhuriyetimizin anti-emperyalist, kamucu, halkçı, devrimci ve laik dünya görüşünden alıyoruz. Gövdemizi çağdaş, demokratik ve bilimsel dünyanın evrensel değerleri oluşturuyor. Dallarımızdaki çiçekler ise Anadolu’nun hümanist ve kadim aşk bilgeliğiyle hayata kucak açıyor” ifadelerini kullandı.

“Hep birlikte çalışacağız”

Memleketin hayalini canlandıracaklarını söyleyen Terzioğlu, “Ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet hedefi ile yol almak;-Terörün hertürlüsünü reddetmek, dil, din, ırk, mezhep başta her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak, doğaya ve çevreye saygılı olmak, siyasetten rant elde etmeye dur demek, kadına şiddete ve çocuk istismarına tavizsiz olmakduruşumuzu belirliyor ve bu altı ilke yolumuzu aydınlatıyor.Hayalimiz toplumsal barış ve mutluluğumuzun gökyüzü enginliğinde, toplumsal adaletimizin deniz duruluğunda Mavi olduğu bir Türkiye’dir.Partimiz, büyük Türk Milleti’nin zorlukları ve engelleri her zaman aşmasını bilmiş çelikten iradesinin yansımasıdır. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara Memleket-Adalet- Vicdan-İş (“Mavi”) ekseninde verilen aydınlık yanıttır.Memleket Partisi, el birliğiyle, yürek birliğiyle, akıl birliğiyle bir uygarlık hikâyesi yazmak üzere siyaset sahnesinde yerini almıştır.Bizler yürekli, onurlu insanların yaşadığı, mutlu, barış içinde ve adil bir memleketin hayalini canlandıracağız; o hayal için hep birlikte çalışacağız. Geleceğimizi geri alacağız” şeklinde konuştu.

“Her görüşe saygılıyız”

Terzioğlu son olarak şunları söyledi; “Türkiye gibi bir yerde, yeni partilerin seçime katılma şartlarının gözden geçirilmesi ve biraz daha esnetilmesi gerekiyor. Gerçekten bugün ülkemizde demokrasinin tam anlamıyla yer bulabilmesi için, ülkemizdeki partilerin fazlalaşması gerekiyor. Demokrasiye katkıda bulunması gerekiyor. Buda çok zor. Bugün parti kurmak için en az 40 ilde örgütleşmen gerekiyor. Kurultayı yapman gerekiyor. Kurultaydan sonra 6 ay beklemen gerekiyor ki bir sonraki seçime girebilesin. Bundan dolayı çok zor, bugün seçim olsa ne yazık ki seçime giremiyoruz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmamızın nedenleri var. Bunlardan birisi bazı kesimlere ulaşamamasıdır. Çizgisinden biraz daha farklı bir yöne gittiğinden dolayı genel başkanımız yeni bir parti kurma kararı aldı. Bundan dolayı kucaklayıcı, birleştirici bir partimiz oluştu. Muhafazakâr, sol görüş, tüm görüşlere saygılı bir parti olacağız.  Ülke ne yazık ki birkaç partiye sıkışmış. Her görüşe saygılıyız. Şuanda herhangi bir partiyle de ittifak halinde değiliz.”

Bakmadan Geçme