TÜRKMENOĞLU'NUN İLÇE ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Pandemi sonrası teşkilat çalışmalarına hız veren AK Parti İl Başkanlığı, Özalp ve Saray ilçelerinin ileri gelenleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Vansesi Haber Merkezi

Özalp ve Saray ziyaretlerini gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na, İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolları Başkanı, İlçe Koordinatörleri, İlçe teşkilatları eşlik etti.

İlçe ziyaretleri kapsamında kanaat önderleri ile bir araya gelen Başkan Türkmenoğlu, Özalp ve Saray’ın Van ve AK Parti için büyük önem taşıdığını belirterek, kanaat önderleri ile ilçelerin genel durumu hakkında istişarelerde bulundu.

AK Parti heyetini sıcak karşılamalarından dolayı kanaat önderlerine teşekkür eden Türkmenoğlu,  "Var olan değerlerimiz, var olan kimliğimiz ve kültürümüz bizim için ayrılık vesilesi değildir tam aksine zenginlik vesilesidir. Sizler bu bölgede söz sahibi olan ve hatırı sayılır insanlarısınız. Sizleri yanımızda görmek bizler için gururdur. AK Parti iktidarları döneminde herkesin kendi dilini rahat şekilde kullanması, halka hizmet anlayışıyla ciddi yatırımların gelmesiyle artık bölgede huzur ve güven sağlanmış ve büyük reformlara imza atılmıştır. Konumu itibari ile Özalp ve Saray ilçelerimiz kentimize ekonomik katkı sağlamaktadır. Zorlu pandemi sürecini atlatmak üzereyiz. Esnaflarımızın ülke genelinde olduğu gibi burada da zor bir süreç geçirdiklerini biliyoruz. AK Parti iktidarımızın açıkladığı reform paketleriyle halkımız nefes aldı. Açıklanan reform paketleri sayesinde ve sınır kapılarının açılması ile ilgili alınan kararlar bölge halkına can suyu niteliğinde olacaktır. Biz halkımızla birlikteyiz. AK Parti’nin farkı da budur. Halkımızın derdiyle dertleniyor, sevinçlerine ortak oluyoruz. Bir hizmet hareketi olan partimizin her zaman Özalp ve Saray halkının yanında olduğunu bilmenizi isterim” dedi.

TÜRKMENOĞLU: TERÖR HADİSESİ TARİHE KARIŞMIŞTIR

Yıllarca terör hadisesi ile anılan ilçelerde, artık huzur ve güvenin tesis edildiğinin altını çizen Türkmenoğlu, “ Daha düne kadar var olan ve devletimizin güçlü duruşuyla birlikte tarihe karışmış terör örgütünün bölgedeki vatandaşlarımızı temsil etmediğini biliyoruz. Bu örgütlerin bölge halkıyla devletin arasına girmesine müsaade etmeyeceğiz. Kanaat önderlerimizi parti olarak çok önemsiyoruz. İnşallah bölgenin kalkınması için hep beraber istişareli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Samimiyetleri ile yüreklerini bizlere açan kanaat önderlerimize teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

KANAAT ÖNDERLERİ: “BİZLER ÜLKEMİZE SEVDALIYIZ”

AK Parti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özalp ve Saraylı kanaat önderleri, geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da devletin ve milletin yanında olacaklarını ifade ettiler. Kanaat önderleri, “Bizler doğu coğrafyasının sınırında yaşayan insanlar olarak her zaman devletimizin yanında durduk. İnsanlarımız gariban ve mazlumdur. Yıllarca PKK terör örgütü tarafından sefil ve huzursuz bir yaşam sürmeye zorlandık. Gençlerimiz terör hadiselerinden kaçarak, batı illerine göçe zorlandı. Onlar yani pkk hiçbir zaman biz kürtlerin temsilcisi olmadı, olamazlarda. Öyle zamanlar oldu ki, PKK yüzünden evlerimizde bile rahat edemiyorduk. Ama hamdolsun devletimizin dik ve kararlı duruşu sayesinde, hükümetimizin kararlı operasyonları sonucunda içerde ve dışarda terör örgütleri barınamaz hale geldi. Bizler ülkemize sevdalı insanlarız. Bölgemiz tarihinde ilk defa bu memleket AK Parti iktidarıyla hizmet gördü. Tek aracın bile zor geçtiği yollardan duble yollara, devasa sağlık yatırımlarına kavuştuk. Artık hastalarımızı Van’a götürmek zorunda kalmıyoruz. Kentimize beş yıldızlı otel konforunda hastanelerle yapıldı bu sayede hizmetle tanıştık. Derme çatma baraka görünümlü okullardan, Osmanlı mimarisiyle süslenmiş, devasa okulların olduğu döneme geldik. Mayınlarla döşenmiş yaylalarımızda şimdi piknik yapıyoruz. Tüm bunları görmezden gelmek nankörlük olur. Bizlere ziyaretinizden dolayı şeref verdiniz. İnşallah ilk seçimde AK Parti gerekli desteği bölgemizde bulacaktır” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme