Bakan Dönmez: 'Karadeniz sahil kentlerinde karada da sismik aratmaları başlatıyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Karada da Karadeniz sahil kentlerinde sismik aratmaları başlatıyoruz. Samsun'da da bu yıl içerisinde yaklaşık 64 milyon TL'lik sismik Ar-Ge yapılmasıyla alakalı bir bütçe ayırdık. İnşallah denizde olduğu gibi belki karadan da müjdeli haberleri sizinle paylaşırız' dedi.

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda düzenlenen 'Enerji Koordinasyon Toplantısı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz sahil kentlerinde karada da sismik petrol arama faaliyetlerini başlatacaklarını belirten Bakan Dönmez, önemli bilgiler verdi.

“Karada da Karadeniz sahil kentlerinde de sismik aratmaları başlatıyoruz”

Bu yıl içerisinde Samsun'da 64 milyon TL'lik sismik Ar-Ge yapılmasıyla alakalı bir bütçe ayırdıklarını ifade eden Bakan Fatih Dönmez, “İlginç bir konu, Samsunlular için ilk defa olabilir. Biliyorsunuz Türkiye Petrolleri denizde, Karadeniz'de buraya çok yakın bir bölgede Batı Karadeniz'de önemli sismik arama, araştırma ve üretim faaliyetleri var. Ama karada da Karadeniz sahil kentlerinde de sismik aratmaları başlatıyoruz. Samsun'da da bu yıl içerisinde yaklaşık 64 milyon TL'lik sismik Ar-Ge yapılmasıyla alakalı bir bütçe ayırdık.

İnşallah denizde olduğu gibi belki karadan da müjdeli haberleri sizinle paylaşırız. Tabii, araştırma yapmadan, yerin altının fotoğrafını çekmeden bir şey söylemek erken. Ama aranmadık hiçbir yer kalmasın ‘ancak arayanlar bulanlardır' düsturu çerçevesinde bu Ar-Ge bütçemizi Samsun için ayırmış durumdayız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme