TÜRKMENOĞLU, KANAAT ÖNDERLERİYLE BULUŞTU

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Başkale'de bölge kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Vansesi Haber Merkezi

Kademeli normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte, AK Parti Van İl Başkanlığı saha çalışmalarına start verdi. AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindeki heyet Başkale ilçesini ziyaret ederek, kanaat önderleri ile bir araya geldi.

İlçe ziyaretinde AK Parti heyetini, Şerefhan aşiretinden Hüsret Ertuş ile Alaattin Yağızer, Botan aşireti reisi Nejmi Özdemir, Pinyanişi aşiret reisi Rüştü Zeydan, Masiro bölge temsilcileri Emin Işık ve Hüseyin Demir karşıladı.

Bölgedeki kanaat önderlerinin sıcak ve samimi ağırlamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkmenoğlu, bu coğrafyada son derece zor yılların geçirildiğini, artık AK Partinin siyasi uygulamalarıyla bölgede yeni bir havanın estiğini belirterek, yapılan toplantının sadece Başkale için değil, bölge içinde çok önemli olduğunu söyledi.

“Yıllarca bölge halkı üzerinde estirdikleri terör ve baskıyla siyaset yaptılar”

Başkale’nin zengin bir coğrafya, zengin bir birikim ve tarihi mirasa sahip olduğunu belirten Türkmenoğlu, "Var olan değerlerimiz, var olan kimliğimiz ve kültürümüz bizim için ayrılık vesilesi değildir tam aksine zenginlik vesilesidir. Terör örgütleri yıllarca silahla bölge halkı üzerinde  propaganda yapmıştır. AK Parti iktidarları döneminde herkesin kendi dilini rahat şekilde kullanması, halka hizmet anlayışıyla ciddi yatırımların gelmesiyle artık bölgede huzur ve güven sağlanmış ve büyük reformlara imza atılmıştır. Dün var olan ve tarihe karışmış terör örgütlerinin yanında bugün ortaya çıkan örgütlerin, bölge halklarını temsil etmediğini biliyoruz. Bu örgütlerin bölge halkıyla devletin arasına girmesine müsaade etmeyeceğiz. Kanaat önderlerimizi parti olarak çok önemsiyoruz. İnşallah bölgenin kalkınması için hep beraber istişareli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben tekrardan samimiyetleri ile yüreklerini bizlere açan kanaat önderlerimize teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kanaat önderleri: Bölgede huzur ve güven sağlandı

Bölgenin önde gelen kanaat önderleri ise AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, AK Parti hükümetinin doğu coğrafyasında sağladığı huzur ve barış ortamıyla artık herkesin daha özgür, daha rahat bir sosyal hayat sürdüğünü vurguladılar.

Uzun yıllardan beri bölge halkının kâbusu haline gelen terör örgütü PKK’nın, bölge halkının karanlık bir hayat sürmesine sebep olduğunu ifade eden kanaat önderleri, “ PKK’nın topraklarımızda bıraktığı tahribatlar malumunuz bizlerin adeta körü körüne bir karanlık hayat yaşamasına sebep vermiştir. Evlatlarımız eğitimden uzak, işsizlik nedeniyle batı illerindeki metropol şehirlere mecburi bir göçe zorlandılar. Göç ettirilen gençlerimizin birçoğu ne yazık ki, ailelerinden uzak eğitimsiz bir şekilde heba oldular. Burada yaşayan insanlarımız ise sürekli olarak terör örgütü PKK’nın tehdit ve şantajlarına maruz kalmışlardı. Yani anlayacağınız ne gecemiz belli, nede gündüzümüz belliydi. AK Parti Hükümetinin teröre karşı olan kararlı ve cesur adımlarıyla, hayal bile edemeyeceğimiz günlere ulaşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Yaylalarımız silah seslerinden uzak, tamamıyla güvenli bir hale gelmiştir. Çocuklarımız, gençlerimiz artık kendi köylerinde ve ilçelerinde eğitimlerini tamamlayabiliyor. Herkes özgürce dolaşabiliyor. Çünkü artık bizleri tehdit edecek bir unsur kalmadı. Mayın tarlası haline gelen arazilerde çiçekler ekiliyor, dev projeler hizmete giriyor. Bu anlamda bizler de kendimizi daha değerli, ve mutlu hissediyoruz. Bölgenin Kanaat önderleri olarak birlik ve beraberlik ortamını tesis eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sizin şahsınızda herkese teşekkür ediyoruz. Bizlere ne görev düşüyorsa katkı sunmaya hazırız” ifadelerini kullandılar.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme