Çin'den zam dalgası yayılmaya başladı! Tüketicileri üzecek

Yarı iletken kıtlığı elektronik fiyatlarında artışa neden oluyor. Gelen son bilgilere göre Çinli tedarikçiler elektronik fiyatlarında yeni bir artışa gitti.

ChinaDaily'ye göre, Çin'de neredeyse tüm elektronik ürünlerin fiyatları arttı. Bunun nedeni, mikro devreler ve diğer bileşenlerde yaşanan kıtlık ve bunun sektöre yansıması olarak gösteriliyor.

TEKNOLOJİ ÜRETİCİLERİ KULLANICILARI ZAMLARA KARŞI UYARDI

2021'in başından beri akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve bileşenler, aksesuarlar ve hatta ev aletlerinin fiyatları arttı. Uzmanlar, fiyatların 2021 boyunca artmasını bekliyor. Çin'de dizüstü bilgisayar satış fiyatları, çeyreğe göre yaklaşık %6 arttı ve bu sınırdan çok uzak. Huawei, Acer, Asus ve Lenovo ise tüketicileri fiyatlardaki artış konusunda uyarıyor.

ChinaDaily, fabrikaların ve tedarikçilerin elektronik bileşenlerin fiyatlarını %10-30 oranında artırdığını yazıyor. Bu, cihazların maliyetinde bir artışa ve bunun sonucunda mağazalarda perakende fiyatlarının artmasına neden olacak.

Aynı zamanda, elektronik cihazlara olan talep de düşmüyor ve hatta durum tam tersi. Örneğin, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara olan talep yıl boyunca yaklaşık %50 artış gösterdi. Bunun nedeni de koronavirüs pandemisi ndeniyle birçok çalışanın ofislerde değil evde çalışmayı tercih etmesinden kaynaklanıyor.

Bakmadan Geçme