İLHAN: ESNAFIMIZ ÖDEMELERİNİ YAPAMIYOR

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Binlerce esnafımız vergilerini, SGK primlerini, kredilerini, çeklerini, senetlerini ve ödemelerini yapamaz duruma geldi. Van'da birçok sektörde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanırken ilimizde bulunan iktidar yetkilileri boş beleş işlerle uğraşmakta asıl sorunlarımızı görmezden gelinmektedir' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ülkemizin ve ilimizin sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı. Kapıköy Sınır Kapısıyla ilgili eleştirilerde bulunan İlhan, “17 Mayıs itibariyle Türkiye İran arasında ki kapılar açılacak diye en yetkili ağızlardan açıklama yapıldı. Hatta 17 Mayıs’ta Sınır Kapıları açıldı diye haberler yapıldı. Her ne hikmetse Türkiye-İran arasında ki kapılar bir türlü faaliyete geçmedi” diye konuştu.

“İlimizde bin civarında esnafımız kepenk kapattı”

Vanlı esnafların ekonomik nedenlerden dolayı kepenk indirdiklerini belirten İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bu haftaki gündemimiz sözde açık özde kapalı sınır kapılarımız. 24 Mart 2020 tarihinde pandemi nedeniyle ülkemizdeki 39 adet sınır kapısının tamamı kapatıldı. Pandeminin seyrine göre 36 adet sınır kapısı tekrar hizmete açıldı. Fakat Türkiye İran arasındaki Kapıköy, Gürbulak ve Esendere Sınır Kapıları hizmete açılmadı. 17 Mayıs itibariyle Türkiye İran arasındaki kapılar açılacak diye en yetkili ağızlardan açıklama yapıldı. Hatta 17 Mayıs’ta Sınır Kapıları açıldı diye haberler yapıldı. Her ne hikmetse Türkiye-İran arasındaki kapılar bir türlü faaliyete geçmedi. Turizm ve ticaret açısından ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için en önemli ülkelerden biri olan İran’dan bugün ne yazık ki yeterince istifade edilememektedir. Türkiye genelinde hali hazır da mevcut olan ekonomik sorunların üzerine pandemiye bağlı olarak oluşan yasaklar ve ilimizi direk olarak etkileyen sınır kapılarının faaliyete geçmemesi nedeniyle bugün itibariyle bin civarında esnafımız kepenk kapattı. Binlerce esnafımız vergilerini, SGK primlerini, kredilerini, çeklerini, senetlerini ve ödemelerini yapamaz duruma geldi” ifadelerini kullandı.

“İktidar yetkilileri sorunlarımızı görmezden gelmektedir”

Hükümetin sorunları görmezden geldiğini söyleyen İlhan, “Van işsizlik oranında Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alan illerin başında gelmektedir. Yaşanan sıkıntılarla birlikte mevcut işsizler ordusuna yenileri eklendi. Sınır Kapıları konusunda en yetkili ağızlardan alaycı açıklamalar yapılmakta sözde haber kanallarında yalan haberler yaptırılmakta Van halkıyla dalga geçilmektedir. Her gün Türkiye-İran arasında havayoluyla seferler yapılırken karayoluyla her türlü giriş çıkışın durdurulması ayrı bir muammadır. Van’da birçok sektörde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanırken ilimizde bulunan iktidar yetkilileri boş beleş işlerle uğraşmakta asıl sorunlarımız görmezden gelinmektedir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak 14 aydan fazla zamandır kapalı olan, Kapıköy, Gürbulak ve Esendere sınır kapılarının derhal açılmasını, karşılıklı yolcu giriş çıkışı ve legal olan her türlü ticaretin yapılması için harekete geçilmesini yetkililerden bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme