Hoşap projesinde çalışmalar başladı

Gürpınar Belediyesi Hoşap Kalesi'nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için hayata geçirdiği 'Ayağa Kalk Hoşap' projesinde startı verdi.

Vansesi Haber Merkezi

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın uzun emek ve çabaları sonucu ortaya çıkan projede ilk etap çalışmaları başladı.

Her yönüyle ilçede büyük bir değişim ve dönüşüm çalışması yürüten Gürpınar Belediyesi, Başkan Tanış’ın önemli projelerinden olan ‘Ayağa Kalk Hoşap’ projesiyle Hoşap mahallesinin yıllardır hasretini çektiği adımı attı.

İlk etap projesi kapsamında 27 dükkan, 18 lojman, sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Proje alanında incelemelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Hoşap halkına verilen sözün tüm zorluklara rağmen hayata geçtiğini söyledi.

Mahalle sakinleriyle toplantı düzenleyen Başkan Tanış, çalışmaların tarihi dokuya uygun olduğunu ve projenin tamamlanmasıyla Hoşap’ın çehresinin değişeceğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizde tarihi günler yaşıyoruz. Şu an adım adım Hoşap’ımızı aslına uygun olarak inşa etmeye başladık. Biz ilçemizi ilmek ilmek tarihle ve kültürle dokuyarak, daha yaşanılabilir bir Gürpınar’ın inşası için çalışıyoruz. Bunun içinde var gücümüzle çalışarak tüm kurumlarımızın işbirliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki projemizin tamamlanmasıyla birlikte Hoşap Van’ın açılan kapısı olacak. Proje sona erdiğinde kazanan Hoşap halkı, Gürpınar’ımız ve Türkiye’miz olacak. Projemizin İlçemize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. “

Bakmadan Geçme