BLOKAJ

Sevgili Vansesi Gazetesi okurları, bugün itibariyle Van'ın en köklü doğru, şeffaf ve objektif 83 yıllık gazetesi olan Vansesi Gazetesinde artık ben de yazacağım.

Vansesi Gazetesinde bana köşe açan imtiyaz sahibi Sayın Erdal Perihan başta olmak üzere tüm Vansesi Gazetesi çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Biraz kendimden bahsedecek olursam, 1994 Van doğumluyum, Sosyoloğum, Felsefe grubu öğretmenliği yaptım, şu an Spiritüel danışmanlık yapıyorum, yaşam yoğunluğum el verdiğince yerel TV'lerde de çeşitli programlar hazırlayıp sunuyorum.

Evreni, okumayı, her yönüyle müziği, sosyolojiyi, kendimce resim çizmeyi, şarkı söylemeyi, yemek yapmayı ve doğayı çok seviyorum. Yazılarımda ilgi alanlarımın yansımalarını hissedeceksiniz.

Sizlerle bir arada olmaktan çok memnun olduğumu bilmenizi isterim.

Blokaj nedir, Nasıl iyileşir?

Bugün biraz zihin blokajlarımıza değinmek ve bu blokajlar nasıl iyileşir ile ilgili yazmak istiyorum. Öncelikle; Blokaj: tamamlanamama eksik kalma halidir.

Hayat akışımızda sürekli bir şeylerin tıkandığını hissediyorsak, ya da bir şeyi sürekli isteyip başaramıyorsak ve enerji akışımız rahat değilse burada blokaj olabilir.

Blokajlarda kısır bir döngü söz konusudur. Bu durum zamanla insanda psikolojik sorunlara neden olabilir. Blokajlar kişiyi engeller, kısıtlar, pasifize eder ve hatta hasta eder.

Blokajların altında yatan nedenlerin ortaya çıkarılıp çözümüne gidilmesi blokajlardan kurtulmak için işe yarar bir yöntemdir.

Bazen bedensel olarak ağrı ve sızı çekeriz, bunun nedenini doktora gidince bile anlamayabiliriz. İşte burada bir blokajdan söz etmek mümkün. Örneğin böyle bir blokajın nedeni çocukluktan getirdiğimiz suçluluk duygularıdır. Öncelikle tabi ki, tıpta elde edilen çözümler sonrasında ise alınan alternatif tıp desteği ile blokajlardan kurtulmak mümkündür.

Blokajları başkalarının koyduğunu düşünürsek de, aslında blokajları en çok kendimiz koyuyoruz. Karşılaştığımız her şeyi başkaları yapıyor gibi görürsek de, aslında biz yapıyoruz. Enerji akışımız da sıkıntı var ise; kendi oluşturduğumuz blokajların burada rolü var. Duygularımızı doğru yönlendiremez isek de blokaj oluştururuz. Aşk, maddiyat, sağlık ve sosyal ilişkilerde istediğimiz şeyleri yaşayamıyorsak, burada da blokajlarımız vardır.

Blokajlar bazen anne karnında başlar, bazen atalardan gelen karmalar ile bize ulaşır, bazen coğrafi alanlar, anne ve babalarımız arasındaki aşk ilişkisi bize yansır ve ilerde deneyimleyeceğimiz ilişkiler bunlara göre şekillenir. “Blokaj kısır bir döngü yaratır” dedik ve bunun bazı kötü etkileri vardır üzerimizde… Halsizlik, sürekli yalnız kalma arzusu, enerjikken birden enerjimizin düşmesi, karar vermede zorluk yaşama, ümitsizlik, başarısız hissetme, değersiz hissetme, kıskançlık, yeni bir ilişki için temiz bir sayfa açtığımız zaman aklımızın bir önceki ilişkimizde kalması, öfke ve saldırganlık gibi durumları blokaj sonucu oluşabiliyor maalesef…

En önemlisi Bir annenin, bebeğine hamile iken hissettiği duygu ve düşünceler bebeğine aktarılır. Yine anne ve baba arasındaki aşk ilişkisi bireyin gelecekte yaşayacağı ilişkileri tüm hatlarıyla etkilemektedir.  Babanız annenizi aldatıyorsa asla babanız gibi birini istemezsiniz hayatınızda ama başınıza gelir yaşam içeresinde karşılaşırsınız, böyle bir kişilik ile sebebi hayatımıza çekmemizdir.

Peki, zihnimizde blokajlarımız varsa nasıl aşacağız? “Bu blokaj durumunu” dediğinizi duyar gibiyim. Öncelikle zihninizde oluşturduğunuz negatif düşünceleri yenmeye çalışın, negatif düşünceler bedenen ve ruha zarar verir. Duygularınızın farkında olun, duygularınız sizi değil, siz onları yönetin direksiyon daima sizin elinizde olsun.

Blokajda yorgunluklarınızdan arınmayı duygu dünyanızı yatıştırmayı öğrenin. Blokajlar duygusal yorgunluk yapar, nefes egzersizleri yapın, olumlu cümleleri kurun: “Doğru zamanda ve doğru yerdeyim, kendimi güvende hissediyorum, yaşam özgürce akıyor ve yaşam şu an burada, içsel huzurum büyüyor ve benimle bütünleşiyor, özgürüm, hayatımın akışını yönlendirebilirim, hayatım sonsuz, evrensel yaşam gücü gücüme güç katıyor, başarmak için cesaretim var, amacıma ulaşıyorum, kendimi sevgiye açıyorum ve kendimi olduğum gibi kabul ediyorum, sonsuz güzelliğe doğru gidiyorum” İçselleştirdiğiniz bu tür olumlu cümleler enerjinizi yükseltecektir.

Düşüncelerinizi serbest bırakın, odağınızı değiştirin odağınız değişmedikçe aynı zamanda da enerji sıkışması yaratırsınız evrende… Yürüyüş yapın, kitap okuyun, geçmişinizi affedin, bu bazen hele de haklı iseniz zor olsa da bunu yapın, güzel şeyler için umut edin. Blokajla ilgili ayrıca profesyonel destek de alabilirsiniz. Tüm bunları başarabilirseniz sizi kısıtlayan blokajların iyileşmeye başladığını da göreceksiniz.

Bakmadan Geçme