Altın yeniden moda!

Küresel piyasalardaki karışıklık altının cazibesini artırdı. Sarı maden, küresel toparlanmanın sekteye uğrayacağına dair endişeler ve Asya'nın belirli kısımlarında artan vaka sayılarıyla birlikte son dört ayın zirvesine yakın bir seviyede bulunuyor.

Uzmanlara göre ‘güvenli liman’ talebiyle 1.890 dolara kadar ulaşmayı başararak yeniden moda olan altının pusulası 1.900 doların üzerini gösteriyor. Bu yolda, değerli metalin önündeki en büyük engel ise dolar ve artan tahvil faizi.SON BİR AYDA 100 DOLAR ARTTI

Doların zayıflamasından ve artan enflasyon baskısından destek bulan altının ons fiyatı ocak sonundan bu yana en yüksek düzeyi gördü. Son 1 ay içinde fiyatlar yüzde 5’ten fazla artarak 100 dolar yükseldi. Yüzde 1.70 seviyesinin üzerini gören 10 yıl vadeli ABD tahvil faizinin bu bölgede çok fazla kalıcı olmayarak yönünü yeniden aşağı çevirmesi ve ABD’de göstergelerin beklentileri karşılayamayarak ekonominin desteğe ihtiyaç duymaya devam ettiğini göstermesi ons altına yaradı. 
ABD Merkez Bankası’nın son tutanaklarındaki ifadeler ise altında temkinli duruşa neden oldu. Tutanaklarda tahvil alımlarının azaltılması yönünde değerlendirmelerin yapılması altının bundan sonraki rotasında izlenmesi gereken bir açıklama olarak öne çıktı.

Bakmadan Geçme