Süresiz kadro dışı bırakılan Sedat Cengiz'den açıklama: Formamı yere atmadım

Silahtaroğlu Vanspor'da süresiz kadro dışı bırakılan Sedat Cengiz açıklama yaptı. Cengiz, yaptığı açıklamada Vanspor formasına her zaman saygı duyduğunu ve kariyerinin en mutlu sezonunun Van'da geçirdiğini ifade etti.

Rıdvan Can

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta play-off çeyrek final ilk maçında evinde Sakaryaspor’u konuk eden Silahtaroğlu Vanspor’da 61. dakikada oyundan alındıktan sonra yapmış olduğu istem dışı hareketlerinden dolayı kulüp yönetimi tarafından rövanş maçı öncesi kadro dışı bırakılan Sedat Cengiz, hakkındaki iddialara cevap verdi.

“Formayı “yere attı” iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum”

Oyundan alındıktan sonra formasını yere atmadığını söyleyen Cengiz, “Vanspor Futbol Kulübünün hakkımda yapmış olduğu açıklamalardan dolayı şahsım adına cevap hakkı doğmuştur. Sezon başından itibaren maddi ve manevi birçok sıkıntıya büyük fedakârlıklarla göğüs gererek, her ne yaşanmış olursa olsun sahaya yansıtmadan takım birliğinin bilinci yine o ruhla play-offa kalma başarısı gösterdik. Lakin play-off ilk maçında her ne kadar istek ve azimli olsak da sergilediğimiz performans taraftarlarımızı memnun etmediği gibi ben ve takım arkadaşlarımı da memnun etmemiştir. Kazanma isteğimizdeki yoğun azim ve hırsım ile mücadele çabamın yüksek olduğu sırada oyundan çıkarılmam beni yıpratmıştır. Bu kritik maçta hedeflediğim performansı ve mücadeleyi maçın sonuna kadar gösteremeyecek olmamdan dolayı o anki duygularıma yenik düşerek su şişelerine ayağımla vurduğum doğrudur. Fakat özellikle belirtmek istediğim; bir sezondur burada bulunmaktan çokça mutlu olduğum kariyer hayatımda en verimli geçen ve emeklerin galibiyet sevinçleriyle neticelenmesi adına çabaladığım bu kulüp için terlettiğim formayı “yere attı” iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Formamı çıkarıp her zaman olduğu gibi malzeme çantamızın üzerine bıraktım” dedi.

“Taraftarlarımızla beni karşı karşıya getirmek istiyorlar”

Sedat Cengiz son olarak şunları söyledi; “Profesyonel hayatımın en başından şu ana kadar hiçbir zaman ve hiçbir yerde bu saygısızlığı yapacak karakterde bir oyuncu olmadım, olmayacağım. Olayın yaşandığı an kulübede yanımda olan takım arkadaşlarım ile bu kulübe yıllarını vermiş emekti masörümüz Kadir ağabey yakinen şahit olmuştur. Sonrasında takım otobüsünde diyalog halinde kulüp müdürümüzle tartışmamız olmuş, mağlubiyetin demolize etmesinden dolayı o anki duygu ile istemsiz bir konuşma gerçekleşmiştir. Öyle kritik bir maç sonrasında mücadelesini ortaya koyan herkesin yaşayabileceği şeylerdir. Son olarak özellikle ifade etmek istediğim husus; kulübün tarafım adına sunduğu, maddi konulardaki “ayrılık şartlarını” kabul etmediğim için böyle bir açıklamaya başvurulmuş ve şahsımı yıpratmaya çalışarak taraftarlarımızla beni karşı karşıya getirmek istenmiştir. Bu tür karalama ve itibarsızlaştırma politikalarını kabul etmediğimi belirtmek isterim” ifadelerine yer verildi.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme