Van'da kuruldu

Yerel ve bölgesel potansiyelin harekete geçirilmesini hedefleyen Van Kalkınma İnovasyon Derneği Kuruldu.

Vansesi Haber Merkezi

Temelinde Van için ekonomik, sosyal ve kültürel gelişim ile beraber sürdürülebilirliği hedeflediğini ileten VAKİD; kentin potansiyelini ortaya çıkarmak isteyen bir grup genç öncülüğünde faaliyetlerini planlamaya başladı.

 Bireysel olarak farklı alanlarda ve iş hayatında bulunan gençler, dernek çatısı altında ortak amaçları ile bir araya geldi.

Derneğin kurucu başkanlığını ise sivil toplum faaliyetleri ve sosyal oluşumlarda görev almış, beraberinde uzun süre Öğrenci Konseyi başkanlığı görevini yürütmüş Emre Karaduman üstlendi.

Dernek ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Karaduman; ’’Sürdürülebilir kalkınma beraberinde yenilikçi düşünceler ve projeler ile sorunları tespit ederek Van halkını ve şehri amaçlanan refah seviyesinin üstünde görmek istediklerini iletti.’’

Yaşamın her alanına yerel, ulusal ve uluslararası işbirlikleri geliştirerek çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını ekleyen ve bunun için vaktin geldiğini belirten Karaduman; günümüzde kalkınmanın inovasyon ile çok daha farklı bir boyut kazandığını ve Van için geliştirilecek projelerin bu düşünce ile hazırlanması gerektiğini ifade ederken, derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiğini ve Van için hayırlı olmasını temenni ettiğini aktardı.

 Önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacak olan VAKİD’ in ilk projelerinde; sosyal fayda ve değer yaratmak üzerine Van Şehri’ ni ele alacakları ve tüm duyuruları resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşacakları iletildi.

Bakmadan Geçme