İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Mehmet Emin Bilmez Başkanlığında Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vansesi Haber Merkezi

Vali Mehmet Emin Bilmez, Van’da istihdamın arttırılmasına yönelik 2021 yılı İşgücü Piyasası Analizlerinde Salgın Koşullarının da dikkate alınması gerektiğini ve mesleki eğitim kurslarının bu bağlamda açılmasının gerektiğini belirtti.

Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Hidayet Kişi tarafından 2021 Yılının 1.çeyreğine kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kurula genel bilgi verildi. 

Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda,  İstihdam istatistikleri hakkında İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar kurula bilgi verdi.

Van Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Nesim Eren tarafından Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında yapılan ve yapılacak faaliyetler hakkında kurul bilgilendirildi.

Daha sonra şiddet mağduru kadınların istihdamına ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nasibe Yılmaz kurula bilgi sundu.

Toplantı,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Ahmet Tunç’un okullarda 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında açılacak, kapanacak alan ve dallar hakkında kurula bilgi verip kurul başkanının onayına sunmasıyla sona erdi.

 

 

Bakmadan Geçme