Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Berlin'e atandı

İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Berlin Büyükelçiliği görevine atandı. Karabağ, Berlin Büyükelçiliği'nde 3 yıl boyunca İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak görev yapacak.

Burhan Ergin

Van İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Berlin Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliğine atandı. Karabağ, üç yıl boyunca bu görevde kalacak ve Türk İçişleri ile Almanya İçişleri Bakanlığı arasında koordinasyon ve iletişimden sorumlu olacak. Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne Karabağ’ın yerine önümüzdeki günlerde atama yapılması bekleniyor.

Van İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ kimdir?

1971 yılında Konya İli Beyşehir İlçesinde doğdu. 1994 Yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Ankara Polis Koleji Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Siirt Emniyet Müdürlüğü, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü/Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 28 Aralık 2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 3 Mart 2017 tarihinde Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığında görev aldı, 06.03.2017 tarihinden itibaren vekaleten Aksaray İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

19 Ağustos 2017 tarihli Kararname ile asaleten atanmış olduğu Aksaray Emniyet Müdürü olarak görevini yürütmekte iken, 19 Eylül 2019 tarih ve 2019/320 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Van İl Emniyet Müdürü olarak atanan ve 26 Eylül 2019 tarihinde görevine başlayan Karabağ, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Bakmadan Geçme