Van'ın Kurtuluşunun 103. Yıldönümü Coşkuyla Kutlanacak: Solo Jetler Van İçin Havalanacak

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıldönümü ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü programı açıklandı. Kutlamalar çerçevesinde tören geçidi, Solo Türk Jetleri gösterisi, meşaleli yürüyüş, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bando Takımı konseri, sergi, havai fişek gösterisi, halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi gerçekleştirilecek.2 Nisan Dünya Vanlılar Günü nedeniyle Vanlılar kutlama mesajları paylaşarak Van pastası dağıtacak.

Burhan Ergin
1915'de Rus ve Ermeni çeteleri tarafından işgal edilerek yakılıp yıkılan, 30 bin Vanlı Müslüman'ın hayatını kaybettiği, on binlerce Müslüman'ın canlarını kurtarmak için zorunlu göçe (tehcir) tabi tutulduğu, 3 yıla Rus ve Ermeni işgali altında kaldıktan sonra 2 Nisan 1918'de düşman işgalinden kurtulan Van 103. Kurtuluş yılı kutlamalarına hazır. 

Van'ın kurtuluşunun 103. yıldönümü Van başta olmak üzere Vanlıların yoğun yaşadığı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Aydın gibi illerde koronavirüs salgını önlemleri dikkate alınarak, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Van Büyükşehir Belediyesi Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. 


Van'ın farklı noktalarında gerçekleştirilecek etkinlikler;
Kutlamalar 02 Nisan Perşembe günü saat: 10.00'da valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. YYÜ'den Prof. Dr. Bekir Koçlar günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak.Jandarma Asayiş ve Kolordu Komutanlığı Bando Takımı konser verecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından halk oyunları gösterisi yapılacak. 2 Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Soydan Kavşağı ile Beşyol Kavşağı arasında tören geçişi yapılacak. Edremit Ulu Camii de saat 13:00'da lokma dağıtılacak. Edremit Kent Meydanında saat 13:00'daresim ve fotoğraf sergisi, şiir dinletisi, 120 Vanlı Kahraman Çocuklar Tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.


Edremit Kent Meydanında saat 14:00-15:00 arası 2 Nisan Kurtuluş Gününde Türk Hava Kuvvetleri Gösteri Takımının F16 C Blok 40 Jet Savaş Uçağının yapacağı hava akrobasisi Solo Türk Van semalarında uçacak. Saat 19:30'da Maraş Caddesi ile Eski Emniyet Kavşağı arasında fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Saat 20:15'teVan Kalesinde havai Fişek gösterimi yapılacak.

Ayrıca Van ve Van dışında yaşayan Vanlılar 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü nedeniyle kutlama mesajları paylaşarak Van pastası dağıtacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme