Defterdarlık binası sorunu çözüldü İhaleye çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), şehirlerarası otogarın yanında bulunan arsa üzerinde 2011 yılındaki Van depremi sonrası yapımına başlanan ancak tamamlanması yılan hikayesine dönen defterdarlık hizmet binası ikmal inşaatı 5 Nisan Pazartesi günü ihaleye çıkıyor.

Burhan Ergin

Mükelleflerin ve personellerin Defterdarlık hizmet binası çilesi son buluyor. 2017 yılında Tepebaşı (Vali Mithatbey)  Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait bin 778 m2 arsa üzerinde kurulu defterdarlık hizmet binasının depremde ağır hasar görmesi üzerine yıkılan uzun süre zor koşullarda barakalarda hizmet veren daha sonra İskele Caddesi üzerinde kiralanan bir binada uygun olmayan şartlarda hizmet vermeye çalışan defterdarlık binası için yeni yerinde yapılan ancak bir türlü tamamlanamayan hizmet binası tekrardan ihaleye çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van Defterdarlığı hizmet binası ve lojman binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatını bitirmek için 5 Nisan Pazartesi günü saat 14:30’da ihaleye çıkıyor. İhaleyi alacak yüklenici firmanın 120 gün içinde işi tamamlayarak binanın hizmete açılması hedefleniyor.

7 KATLI 14 BİN 528 M2 KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

Tuşba İlçesi, Akköprü Mahallesinde bulunan 10 bin m2 yüzölçümlü alan üzerine yapılan, yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar nedeniyle inşaatı yarım kalan Defterdarlık hizmet binası üzerinde tek girişli, gider ve gelir ayrımlı iki blok, bodrum (otopark) + zemin kat dahil her blok 7 katlı ve her katın bin m2'nin üzerinde olduğu toplam 14 bin 528 m2 kapalı alanı, çevre düzeni, ihata duvarı ve kapalı devre güvenlik sistemi yer alacak.  Şehirlerarası otogar yanında bulunan alan üzerine inşa edilen modern imkânlara sahip Defterdarlık hizmet binasında Vergi Dairesi, Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Hazine Avukatlığı,  Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü birimleri yer alacak.  Defterdarlık yeni hizmet binasında çağdaş koşullarda daha kaliteli vatandaş odaklı hizmet vermeye başlayacak. Yeni hizmet binasının hizmete girmesiyle birlikte mükelleflerin, iş ve işlemleri olan vatandaşların, hizmet alımında fiziki yetersizlikten dolayı yaşadıkları sorun ve sıkıntılar son bulacak. 

Defterdarlık hizmet binasında Vergi Dairesi Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Hazine Avukatlığı, Sağlık Kurumları, Döner Sermaye, Saymanlık Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü birimleri yer alacak.

KONVANSİYONEL KALIP SİSTEMİYLE İNŞA EDİLECEK

Eylül ayında tamamlanarak hizmete girmesi öngörülen Van Defterdarlığı hizmet binası ve lojmanları altyapı ve çevre düzenleme inşaatı konvansiyonel kalıp sistemiyle inşa edilecek. Edindiğimiz bilgilere göre, sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yüklenici firmanın işe başlaması, yarım kalan inşaatı 120 günde tamamlaması gerekiyor. 

Defterdarlığın yeni hizmet binasına kavuşması serbest muhasebeci, mali müşavirler ve vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı.

 

Bakmadan Geçme