Rua World Otel hizmete açıldı

Vanlı iş insanları Muzaffer, Suat ve Dr. İhsan Rua kardeşlerin yatırımı olan Rua World Otel Doğu'nun İncisi Van'ın merkezinde hizmete açıldı. Yatırımcı Dr. İhsan Rua Van'a yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Müşterilerini misafir etmeye başlayan Rua World Otel,  resmi açılış öncesi basın mensuplarına tanıtıldı. Gıda pazarlama alanında uzun yıllardır iş hayatını sürdüren Muzaffer, Suat Rua ve kadın ve doğum hastalıkları doktoru İhsan Rua kardeşlerin güç birliğiyle gerçekleştirilen Rua World Otel, Doğu Anadolu’nun cazibe, turizm, ticaret merkezi Van’ın merkezinde, eski hastane caddesi, hükümet konağı yanında yer alıyor.  Butik otel 40 odası,105 yatağı, lobisi, toplantı ve  fitness salonuyla misafirlerine hizmet verecek. 

"Turizm sektörüne katkı sağladık"

Tanıtım toplantısında konuşan Rua World Otel yatırım ortaklarından Dr. İhsan Rua  “Biz Vanlıyız,  20 yıldır Van’da kadın ve doğum doktoru olarak hizmet veriyorum. Abilerim ile birlikte güzel memleketimizde bazı eksikliklerin olduğunu gördük.  Memleketimize yatırım yapma kararı alarak turizm sektörüne tesis kazandırdık. Otel yatırımımız ile birlikte turizm sektörüne, istihdama katkı sağladığımıza inanıyoruz” dedi.

“Van’ı doğru ve iyi pazarlamak gerekiyor ”

Otellerin kapalı ve zor günler geçirdiği koronavirüs salgını döneminde turizm sektörüne otel ile girmenin hem risk hem de fırsat olduğunu kaydeden İhsan Rua,” Koronavirüs salgının olduğu, İran Kapıköy Gümrük kapısının kapalı olduğu, İranlı turistlerin geçiş yapmadığı dönemde otel açmak evet risktir. Yatırım yaparken konjonktürel düşünmedik. Bu riski almak gerektiğini düşünüyoruz. Bu dönemlerinde doğru yatırım yapmak da bir fırsattır. Kardeşler olarak Van’ın eşsiz doğal, tarihi, kültürel güzelliklerini, turizm potansiyelini, yeni müşterileri hedef alarak yatırım yaptık.  Tümüyle İranlı turistlere odaklanmak çok yanlıştır. Şehrimizin turizm sektöründe farklı alanlarda yatırımlara, tesislere ihtiyacı var. Bazı komşu şehirlerde 3 aylık kış turizmi için devasa yatırımlar yapılıyor. Oysa Van’da turizm en az 8 ay süründürülebilir hatta 12 aya çıkarılabilecek potansiyele sahiptir. Bu anlamda Bahçesaray, Çatak ilçelerimiz doğa ve kış sporlarında tam anlamıyla keşfedilmemiş zenginliğe sahiptir.  Kültür, doğa, kış, su sporları gibi turizm zenginlikleri olan Van’ın en önemli sektörlerinden biri turizmdir.  48 ülke gezip görmüş, doğa sporları yapan bir Vanlıyım. Van’ımız huzur ve günlük içinde her zaman ilgi çekecek farklı özelliklere sahiptir.  Bizde kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetiyle turizme katkı sağlayacağız. Otelimiz şehri merkezinde eski devlet hastanesi caddesi üzerinde 40 ada 105, toplatış salonu, lobi ve fitness salonuna olarak 3 yıldız butik olarak hizmet vereceğiz.   Her yere yürüme yakın konumda bulunan otelimizde ilk aşamada otel müdürümüz Hikmet Çakır yönetiminde 14 insanımızı istihdam ettik. Kıymetli Vanlı hemşehrilerimizi, Van’a gelecek misafirleri otelimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Yakında resmi açılış gerçekleştireceğiz ” dedi. 

“Van Doğu’nun Antalya’sı olacak konumdadır”

Van’ın Doğu’nun Antalya’sı olacak konumda olduğunu söyleyen Rua, “ Doğu ve Güneydoğu şehirlerimiz yaz aylarında daha serin, huzurlu ve mutlu olabilecekleri Van’da 3-4 ay geçirmeyi tercih ediyorlar. Bu ilgi her yıl artıyor.  Van zenginlikleri, ulaşım imkânları, konuksever insanlarıyla Doğu’nun Antalya’sı olacak konumdadır. Turizm sektöründe hizmet veren yatırımcılar olarak beklenen ihtiyaca daha sistemli, planlı şekilde karşılık vermemiz, farklı yatırım yapmamız gerekiyor. Örneğin spor turizmde futbol takımların kamp yapabileceği imkânlar hala şehrimizde mevcut değil. Bu ciddi bir eksikliktir. Rakımı, doğasıyla Türkiye’de futbol takımlarının kampı yapılabileceği en uygun şehir Van’dır ama kamp tesislerimiz yoktur. Turizmde büyümek istiyorsak beklenen ihtiyacı karşılamak, alt yapı eksiliğini gidermek zorundayız. 7 bin yıllık tarihi geçmişi, kültürel ve doğal zenginlikleri olan Van turizmde patlama yapacak durumdadır. Van kedisi, flamingosu, gölü, doğası,  kültürel zenginlikleri, müzesi, kaleleri ile gezilip görülmesi gereken farklılıkları olan şehirdir.  Diğer ifadeyle Van zenginliği üstünde oturmuş, ama bunun yeterince farkında değil. Damak zevkine düşkün insanların bir günlüğüne Gaziantep’e yemek için gittiklerini biliyorum. Van mutfak kültürünü, yemeklerini, kahvaltısını yeni sunumla öne çıkarabilir. Van oturma geçerli ile misafirlerimize hoş vakitler yaşatabiliriz.  Turizm acenteleri başta olmak üzere sektörde hizmet veren tüm kesimlerle bir araya geleceğiz. Pastayı paylaşmak yerine artırmak için birlikte neler yapabileceğimizi tartışıp konuşacağız. Müşteri beklemeyeceğiz, Van'ı tanıtarak yeni müşteriler bulacağız. Van’ın otel başta olmak üzere sektörde yeni yatırımlara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. 

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Aziz 30 Mart 2021 09:52

Vana ihtiyaç varmış sanki hiç otel yokmuşta, gören duyan organizede sanayide 1000 kişinin çalışacağı fabrika yapılmış. Saçma

Bakmadan Geçme