Van'a yeni şehir aile mezarlığı

Van'ın merkez ilçelerinden, şehirleşme sancıları yaşayan Tuşba ilçesi Beyüzümü Mahallesi'nde binlerce mezarın yer alacağı şehir aile mezarlığına kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında Edremit Kurubaş Mahalle sınırları içinde 700 bin metre kare alana modern şehir aile mezarlığı yapılacağını açıklamıştı. Yeni mezarlıkların yapılmasıyla Van'ın mezarlık sorunu uzun yıllar çöülmüş olacak. Erciş'te Hasan Bakınç isimli vatandaş 6 bin 700 metrekarelik arsasını mezarlık yapılması şartıyla belediyeye bağışladı.

Evren Doğruer

Nüfusu hızla artan şehir merkezinde defnedilen ölülerin düzenli kayıt altına alındığı, peyzajı ve yeşil dokusuyla dokuya sahip modern mezarlık sorunu yaşanmaya devam ederken Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerinden Tuşba’da yeni bir mezarlık yapılması için harekete geçti.

Mera vasfını kaybeden arazi mezarlık olacak 

Van Büyükşehir Belediye Meclisi kentin mezarlık ihtiyacını karışlamak üzere Tuşba Beyüzümü Mahallesinde bulunan yaklaşık 3 milyon metrekare alana sahip mera vasfını kaybeden arazinin 380 bin metrekarelik alanını Van Şehir Aile Mezarlığı olarak tahsis edilmesini oy birliğiyle kabul etti.   Mezarlık projesinin hazırlanarak hizmete açılması bekleniyor.  

Van iki şehir ve aile mezarlığına kavuşacak 

Van Büyükşehir Belediyesi, daha önce Kurubaş Mahallesi’nde 700 bin metrekarelik devasa bir alanda Şehir ve Aile Mezarlığı kurulacağını açıklamıştı. Büyükşehir açıklamasında şehirdeki mezarlıkların yüzde 100 doluluk oranına ulaşması üzerine yeni bir mezarlık alanı için çalışma başlatıldığı, yaklaşık 30 yıllık mezar ihtiyacını karşılayacak bir proje hazırlandığı kaydedilmişti. Yapımı öngörülen Kurubaş Şehir ve Aile Mezarlığı yaklaşık 700 bin metrekarelik devasa bir alanda yapılması planlandığı, şehir mezarlığı kompleksinde idari bina, 400 araçlık otopark, gasilhane, mescit, tören alanı, yaya yolu, aile kabristanlıkları ve mezarlık adaları yer alacağı açıklanmıştı. Mezarlıkta bütün vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak üniteler yer alırken, mezarlık alanının kapasitesi ise 46 bin kişi olarak planlandığı duyurulmuştu.

Yeni mezarlıklara ihtiyaç var

Yeni yapılacak Edremit Kurubaş Şehir ve Aile Mezarlığı ile Tuşba Beyüzümü Şehir Aile Mezarlığının projelendirilerek hizmete açılmasıyla Van şehir merkezinde mezarlık ihtiyacının uzun yıllar karşılanacağı ifade ediliyor. Düzenli görünme sahip, ağaç ve çiçeklerle donatılan, sosyal donatıları olan yeni mezarlıkların geç de olsa yapılmasının sevindirici olduğunu belirten vatandaşlar şehrin Bostaniçi ve Şamranlatı mahallelerinde de yeni mezarlıklara ihtiyaç olduğunu belirttiler. 

Arsasını mezarlık için bağışladı

Erciş ilçesinde yaşayan Hasan Bakınç isimli vatandaş Çelebibağ Mahallesinde bulunan 6760 metre kare arsasını mezarlık yapılması şartıyla belediyeye bağışladı. Büyükşehir Belediye Meclisi Hasan Bakınç’ın şartlı bağış talebini görüşerek söz konusu arsanın mezarlık olmasını kabul etti. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme