Karabıyık, Van'ın sorunlarını Davutoğlu'na aktardı

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık 11. İl Başkanları toplantısında Van'ın sorunlarını rapor halinde Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na aktardı.

Vansesi Haber Merkezi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Gelecek Partisi 11. İl Başkanları toplantısına katılan Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından KHK ile işten çıkarılan 306 işçi,  Kapıköy sınır kapısı, Deprem sonrası İŞKUR işçilerine söz verilen kadrolara alınmaması ve Kadroya geçemeyen Taşeron (KİT)  mağdurları ile ilgili rapor sundu.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Başkan Karabıyık, “İlimizde çok ciddi sorunlar var. Özellikle son bir yıldır Pandemi’den dolayı kapalı olan Kapıköy sınır kapısının açılmaması Van kamuoyunun gündeminde. Siyasi Parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve esnaf sürekli çağrıda bulunuyor fakat herhangi bir gelişme veya hükümet tarafından yapılan bir açıklama yok” dedi.

Karabıyık, “Van Büyükşehir Belediyesinde çalışan KHK ile işlerine son verilen 306 taşeron işçiyi temsilen Partimizi ziyaret eden Zafer Uyar’ın, mahkeme kararlarına rağmen işlerine iade edilmemiş olmaları  ve 2011 yılında ilimizde yaşanan yıkıcı depremin ardından  İŞKUR aracılığı ile Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında işe alınan ve kadro sözü verilen 250 işçiye kadrolarının verilmemesini rapor halinde bizlere sunuldu. Yılmaz Uyar’ın sunduğu dosyayı Genel Başkanımıza teslim ettim. Ayrıca, Kamuda taşeron işçilere tanınan haktan faydalanamayan KİT mağdurlarının sürekli il başkanlığımızı ziyaret ederek seslerinin duyurulması taleplerini ilettim. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise katıldığı tüm programlarda bunu dile getireceğini ve konunun takipçisi olacağını belirtti” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme