AK Partili Ünal: Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 'Kabine değişikliği olacak mı?' sorusuna 'Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz' cevabını verdi.

Ankara kulislerinde bir kaç gündür kabine değişikliği iddiaları konuşuluyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV’de katıldığı programda yarın yapılacak AK Parti kongresi hakkında konuştu.

Ünal, "Kongrede Türkiye için güven ve istikrar diyeceğiz. Seçilecek kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak" diye konuştu.

Ünal kabine değişikliği iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz."

İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili gelen tepkileri değerlendiren Ünal, sözleşmenin üçüncü cinsiyet, kimlik dayatmanın aparatı haline geldiğini savundu.

Mahir Ünal, "Kadın cinayetleri ve şiddetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

AK Parti'nin yeni bir metin üzerinde çalıştığını belirten Ünal, çalışmanın yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

"Ruh sağlığı bozulmuş muhalefet var"

Tecrübeli isimlerin parti yönetimine alınacağı iddiasıyla ilgili konuşan Ünal şunları kaydetti:

"AK Parti neden 19 yıldan beri iktidarda sorusunu sorduğumuzda, sanırım bunun en güzel cevabı AK Parti bir öğrenen organizasyondur. Düşünün şu anda karşımızda bir muhalefet var ve girdiği hiçbir seçimi kazanamamış. Hiçbir seçimi kazanamamanın getirdiği psikolojiyle adeta ruh sağlığı bozulmuş bir muhalefet var karşımızda.

Ama diğer taraftan Türkiye'yi taşıyan, deneyimini artıran kendi kadrolarını da daha deneyimli hale getiren bir AK Parti var. Evet, altıncı olağan kongrede çok ciddi anlamda gençleşme yaşandı. Mesela bizim MYK'mızda altı tane gençlik kollarından gelen genel başkan yardımcımız var. Ve bunlar da geçtiğimiz üç yılda çok ciddi anlamda deneyim kazandılar."

HDP davet edilmedi

Parti yönetiminde yeni birimlerin oluşturulacağını söyleyen Ünal, kongre için HDP'ye davette bulunmadıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme