Eskişehir Vanlılar Derneği güven tazeledi

Eskişehir'de yaşayan Vanlılar ve Van dostları arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak, kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Eskişehir Vanlılar Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, (Van-Es Derneği) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde Nihat Baş güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Baş, Van-Es Derneği'nin 2 Nisan Van'ın kurtuluşu etkinliklerine hazırlandığını açıkladı.

Vansesi Haber Merkezi  

Çeşitli şehirlerde kurulan Van dernekleri genel kurullarını yaparak yönetimlerini belirlemeye devam ediyor. İl dışında yaşayan Vanlılar ve Van dostları arasında birlik beraberlik, dayanışmayı sağalmak, Van’ın kültürünü, değerlerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla kurulan dernekler yönetimlerini yeniliyor.  Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ardından Eskişehir Vanlılar Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Eskişehir Tepebaşı Kumlubel Mahallesi Esenli Caddesi’nde bulunan dernek binasında yapılan genel kurula üyeler katıldı. 

Yeniden başkan seçilen Nihat Baş, yaptığı konuşmada, önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini belirterek, “ Başta 2 Nisan Van’ın kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar günü gibi önemli gün ve haftalarda üyelerimizle biraya gelerek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak adına güzel çalışmalar gerçekleştirdik.  Birlik, beraberlik olmadan hiç bir başarı sağlanamaz düşüncesiyle çıktığımız bu yolda hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Önümüzdeki günlerde Van ve Vanlılar için tarihi önemi olan 2 Nisan kurtuluş günü ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nü Eskişehir’de yaşayan Vanlılar ve Van dostlarının yanı sıra kıymetli Eskişehirli dostlarımızın katılımıyla maske mesafe, hijyen kurallarına azami ölçüde uyarak kutlayacağız.  2 Nisan gecesi ve gün boyu Vanlılar ve Van dostlarına kutlama mesajları geçeceğiz.  Evlerimizde hanımlarımızın yaptıkları Van pastasını komşularımız, misafirlerimiz ve dostlarımızla paylaşacağız. Farklı etkinliklerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.   

Nihat Baş başkanlığındaki Van Es Derneği yönetim kurulu Abdullah Demir, Abidin Gücüyener, Fesih Akdağ, Muhacir Çiçek, Önder Kula ve Sinan Baran’dan oluştu. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme