Van TSO'dan Kapıköy Sınır Kapısı açıklaması: A Haber'in yaptığı haber gerçek değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemiden dolayı kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı'nı grup toplantısında gündeme getirdikten sonra açık olduğunu iddia eden A Haber kanalına yanıt veren Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) kapının kapalı olduğunu, A Haber kanalının yaptığı haberin gerçek olmadığını açıkladı.

Vansesi Haber Merkezi

Van Ticaret ve Sanayi Odası, gündemi meşgul eden Kapıköy Sınır Kapısı’nın açık olduğunu iddia eden A Haber kanalının yaptığı haberi yalanladı.

“A Haber kanalının yapmış olduğu yayın hayretle karşılanmıştır”

Yazılı olarak yapılan açıklamada, “100 Milyon TL yatırımla Türkiye’nin en modern gümrük kapılarından biri olan Kapıköy Gümrük Kapısı 2020 yılının Mart ayından buyana pandemi nedeniyle kapatılmış ve bugüne kadar açılmamıştır. Türkiye’deki diğer kara sınır kapıları yaya ve araç geçişlerine açık iken, Kapıköy Gümrük Kapısının kapalı olmasının kent ekonomisinde yarattığı tahribat her platformda dile getirilmiş, ancak herhangi bir sonuç alınamamıştır. Şu ana kadar tüm siyasi partiler (İktidar-muhalefet) konuyu dile getirmiş ve son olarak Van Milletvekilimiz Osman Nuri Gülaçar’ın Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde gümrük kapısının kontrollü açılmasına yönelik yaptığı girişimlerin arifesinde A Haber kanalının yapmış olduğu yayın ilimizde hayretle karşılanmıştır. A Haber’in gümrük kapısının açık olduğuna ilişkin haberin konusu yalnızca ilimizde eğitim gören İran İslam Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin geçişinden ibarettir. Bu öğrenci sayısı da sınırlı düzeydedir. Kapıköy Gümrük Kapısı günde 10 kişiyi geçmeyecek zorunlu geçişlerin dışında herkese kapalıdır” denildi.

“A Haber kanalı Türkiye’den özür dilesin”

Açıklamanın devamında “A Haber kanalının ilimize gelmeden, arşiv görüntüleri kullanarak servis ettiği medyatik haberi kınıyoruz. Unutmamak gerekir ki, yanlış-yalan haber yapmak mazur görülemez. Gazetecilikte, habercilikte muhabire öğretilen gerçek şudur: “Doğru haber vermek bir numaralı önceliktir. Haberin doğruluk ilkelerine sadık kalınmadan, araç ve yaya geçişine kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısını açık gibi göstermek insanların akıllarıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Yapılan bu haber adı geçen kanalın saygınlığına, objektifliğine gölge düşürmüştür. Son olarak şunu belirtmekte yarar var. Kapıköy Gümrük Kapısı 2020 yılının Mart ayından buyana araç/yaya giriş ve çıkışlarına kapalıdır.  A Haber kanalının yaptığı haber gerçek değildir. A Haber kanalının yaptığı bu medyatik haberden dolayı tüm Türkiye’den özür dilemesini bekliyor, yapılan yalan-yanlış haberin tekzip edilmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar 1
kartal65 19 Mart 2021 14:20

kartal65hangi haberleri dopğruki buda doğru olsun

Bakmadan Geçme