Avrasya Tüneli Türkiye'nin ekonomisine 6 milyar liralık katkı sağladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli'nin yılda 4,1 milyon sürücü tarafından 64,5 milyon kez kullanıldığını ve ülke ekonomisine 6 milyar liralık katkı sağlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli'nin ülke ekonomisine 4 yıllık toplam katkısının 6 milyar lirayı bulduğunu, nüfusu 20 milyona yaklaşan İstanbul'un trafik sıkışıklığının azaltılmasına ise önemli ölçüde katkı sağladığını açıkladı. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Avrasya Tüneli'nin işletmeye alındığı 4 yılın sonunda hem kullanıcılarına hem de ülke ekonomisine katkı sağladığı belirtilerek, 4 işletme yılı sonunda 4,1 milyon farklı plakalı aracın 2020 yılında etkili olan pandemi sürecine rağmen toplamda tam 64,5 milyon kez tüneli kullandığı ve tünelin kullanıcılarına 1 saatlik zaman tasarrufu sağladığı kaydedildi.

“Toplamda 111 milyon saat zaman tasarrufu, 152 bin ton yakıt tasarrufu sağlandı”

Kozyatağı - Bakırköy koridoru dikkate alınarak yapılan hesaplamalarda Avrasya Tüneli'ni kullanan sürücülerin toplamda 111 milyon saat zaman tasarrufu, 152 bin ton yakıt tasarrufu, 64 bin ton emisyon azalımı ve 1,3 milyar araç-kilometre azalması ile oluşan kaza maliyeti tasarrufu elde etmesi sonucunda ülke ekonomisine katkısının 6 milyar lirayı bulduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme