Vali Mehmet Emin Bilmez: Rehavete kapılmak yok

Koronavirüs risk haritasında düşük riskli (mavi) kategoride bulunan Van'da kontrollü normalleşme süreci sonrası Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeniden işyerlerini açan esnafı ziyaret ederek hayırlı kazançlar diledi. Mutasyonlu virüs riskine dikkat çeken Vali Bilmez, 'Tedbirler kalktı diye rehavete kapılmamak lazım. Ben vatandaşlarımızın aynı hassasiyetle tedbirlere riayet etmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum. Van genel anlamda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyor' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Vali Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Berge ile birlikte dün sabah saatlerinde Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Uzun zaman sonra işyerlerini açan esnaf, memnuniyetini dile getirirken, Vali Bilmez, özellikle pandemi kurallarına uyulması konusunda esnafa uyarılarda bulundu. Ziyarette esnafa bol ve bereketli kazançlar dileyen Vali Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van’ın düşük riskli iller arasında olması için emek sarf eden herkese teşekkür etti.

“Esnafa ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Van’ın bu başarısının devamı için herkese bundan sonra daha büyük görev düştüğünü vurgulayan Vali Bilmez, “Kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte işyerini açan esnafımız ziyaret ettik. Onlara hayırlı mesailer dileyip hasbihal ettik. Van’ın mavi renginin muhafaza edilmesi için mevcut kurallara uyulması  konusunda uyarı ve denetimlerde bulunduk. Vatandaştaki memnuniyeti gördük. Bu olumlu tablonun  devam etmesi için esnaf ve vatandaşımızın hassasiyetle  davrandığını müşahede ettik. Bunun için esnafa ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“İlimizi hızlı bir şekilde normalleştireceğiz”

Van’ın düşük riskli iller arasında bulunmasında sağlık çalışanlarının çabasının çok büyük olduğunu dile getiren Vali Bilmez, “Bunun dışında, güvenlik güçlerimiz, imamlarımız, öğretmenlerimiz, meslek odalarımız çok duyarlı davranarak fedakarca çalıştı. Bundan sonra da inşallah tedbirlere sıkı bir şekilde uyarak ilimizi hızlı bir şekilde normalleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Biran önce sınır kapıları açılır”

Sınır kapılarının açılmasının önemine vurgu yapan Vali Bilmez, ”Temennimiz inşallah İran’da da hastalık olumlu seyreder ve biran önce sınır kapıları açılır. Böylece Van esnafının yüzünün gerçek anlamda güldüğüne şahitlik ederiz” dedi.

“Denetimlerimizi bundan sonra daha sıklaştıracağız”

Van’ın son durumu ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Vali Bilmez, şunları söyledi: “Şuan vaka durumu çok iyi. Vakalarımızın büyük bir kısmı gizil yapılan taziyelerden kaynaklanıyor. Son olarak Tuşba ve Özalp ilçelerindeki iki köyden kaynaklandı. Bunu dışında genel anlamda iyiyiz. Ayrıca vakalarımızın büyük bir kısmı il dışından gelen vatandaşlarımızdan kaynaklanıyor. Başarımızın en önemli nedenlerinden birisi de covid-19 şüphelilerinin evde muayene edilip tedavilerinin başlamasıydı. Daha önce hastanelere günlük 2000 kişi başvururken, kurulan 180 filyasyon ekibiyle şimdi bu sayı 200’e düştü. Van’ın bütün hastanelerinde yatan toplam hasta sayısı 50’nin altındadır. Tedbirler kalktı diye rehavete kapılmamak lazım. Ben vatandaşlarımızın aynı hassasiyetle tedbirlere riayet etmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum. Van genel anlamda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyor. Bu uygulamamız devam ediyor. Hastalık şüphesi olanlar çağrı merkezimize ulaşarak doktorları evlerine davet edebilir. Mutasyonlu virüs gerçeğini de unutmamalıyız. Biz denetimlerimizi bundan sonra daha sıklaştıracağız."

Bakmadan Geçme