Van Pastası markalaştı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, Van Pastası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret aldı.

Evren Doğruer

Van’ın zengin mutfak kültürü ürünlerinin markalaşması için  çalışmalar yürüten Van TSO, Van ile özdeşleşen, aroması, albenisi ile eşsiz lezzete sahip Van Pastasının tescillenerek coğrafi işaret alması için Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru kabul edildi.  Türk Patent ve Marka Kurumu yaptığı değerlendirmeler sonrası Van Pastasına coğrafi işaret vererek tescilledi.  

VAN PASTASI TESCİLLENDİ  

Tadı damakta kalan, “Anne Pastası” olarak da adlandırılan,  misafir ağırlamasında, hasta ziyaretinde, çocukların açlığında, çay yanında,  yolcu uğurlamasında,  kadınların çay günlerinde ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nde yoğun olarak tüketilen, ikram edilen Van Pastasının  tescil alması memnuniyet ve  sevinç yarattı.  

PATANT ENSTİTÜSÜ YAPIMINI BELGELEDİ  

Mavi Fularlar ekibinin  katkıları, Van TSO’nun girişimleriyle tescillenen Van Pastası bundan böyle ticari olarak  “Van Patası” ibaresi ve mahreç işareti amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde yer alacak. Van Pastası ürünün tanıtımı ve ayırıcı özelliklerine yer veren Türk Patent ve Marka Kurumu Enstitüsü Van Pastası yapımında un, yoğurt, toz şeker, karbonat, yumurta, tereyağı veya nebati yağ kullanılarak yapılabileceğini belirtti.    

VAN TSO KOORDİNESİYLE DENETLENECEK  

Patent Enstitüsü ticari işletmelerde Van Pastası satışının denetimini Van Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneğinden ve Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odasından alanında uzman birer kişinin katılımıyla oluşan toplam 3 kişilik ekip tarafından  yapılacağını kaydetti.    

Mavi Fularlılar Grup Temsilcisi Nuran Demirhan, amaçlarının Van yemeklerini tanıtmak olduğunu belirtti. Van’ın mutfak kültürüne çok önem verdiklerini ifade eden Demirhan, “Daha önce gün yüzüne çıkmayan yemeklerin tanıtımını yapıyoruz. Sosyal medyada ‘Van yemekleri’ grubumuz vardı. Orada tanıştık ve toplantılarımız oldu. İlk etkinliğimizi 2017 yılında Van kurtuluşunun yıldönümünde yaptık. Van Pastası tescili için katkı sağladık.  Kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme