Yavuz: Yiğidin davasının askerleriyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret ederek haftalık olağan toplantısında İl Teşkilatı ile bir araya geldi. Yavuz, 'Gecesini gündüzüne katan, canını ülkesine feda etmeye hazır bir yiğidin davasının askerleriyiz' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

AK Parti Van İl Başkanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Bölge Koordinatörü Alaattin Parlak, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti 23. Dönem Tokat Milletvekili Şükrü Ayan, 23. Dönem Batman Milletvekili Ahmet İnan, Van Milletvekili Abdulahad Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ilçe başkanları ve İl yönetim kurulu üyeleri katıldı.  

Haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Partiyi emin adımlarla 2023 hedeflerine ulaştıracaklarını söyledi.

“2023 yılında büyük başarılar hedefliyoruz”

İl Başkanı Türkmenoğlu, “31 Ekim 2020 yılında 7. İl Olağan kongresini coşkulu bir şekilde yaparak, yüzde 68 oranında değişimle yeni ekibimizi kurduk. Yeni bir heyecan, yeni bir güç, yeni bir motivasyonla çalışmalarımıza bismillah diyerek başladık. Akabinde 15 Ocak tarihinde AK kadınlarımızın kongresini gerçekleştirdik. Yüzde 70 oranında yapılan değişiklerle Kadın Kollarımızın teşkilatlarını kurduk. Gençliğimizin şanına yakışacak coşkulu bir kongreden sonra yeni yol haritamızı belirleyerek, stratejik eylem planımızı hazırladık. Tüm amaç ve gayemiz partimizi başarımızla 2023 hedeflerimizle taçlandırmaktır. Geride bıraktığımız genel seçimlerde birbirinden kıymetli 3 dava arkadaşımızı Milletvekili seçerek Ankara’ya gönderdik. Çok az bir farkla 4. Milletvekilini kaçırdık.  Yerel seçimlerde ise üstün bir başarı göstererek 7 belediyeyi kazandık. Birlik ve beraberlik içinde 2023 yılında büyük başarılar hedefliyoruz” diye konuştu.

“50 bin yeni üye ile Van’da rekora daha imza attık”

AK Parti Van İl Teşkilatları olarak siyaset akademisinde çok iyi bir netice alarak Türkiye üçüncüsü olduklarını belirten Türkmenoğlu, “ ‘Siyaset akademide başlar’ sloganıyla 780 parti mensubumuzun katılım sağladığı eğitime Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ tarafından sertifikaları verilerek, başarımıza başarı kattık. Bunun yanı sıra çok hızlı bir şekilde, 5 ay gibi kısa sürede 50 bin yeni üye ile Van’da tarihi bir rekora daha imza attık. 2018 yılında 88 bin üye sayımızı büyük bir gururla 138 bine yükselttik. Bu elde ettiğimiz başarıların üstünde hayal ve hedeflerimiz var.   Bu kentte her yüz kişiden 70’i 40 yaş altındadır. Her 100 kişiden 52’si 30 yaş altındadır. Yani ilimizin ortalama yaş sınırı 21’dir. Genç nüfusumuzun dinamizminden faydalanmak istiyoruz. Kadın kollarımız ile beraber her haneye girerek gönüllerde yer almak istiyoruz. Büyük değişiklikler ile mahalle başkanları atamasını yaptık.  Hayal ettiğimiz sandık bazlı seçim çalışmalarımızı 2023 yılında hayata geçirmektir. Ben bu vesileyle toplantımıza katılımları ile gücümüze güç katan Genel Başkan Yardımcımıza, Van Milletvekilimize, kıymetli Bölge Koordinatörümüze, 23 dönem Batman ve Tokat Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Liderimizin davasında yürümek cesaret işidir”

Toplantıda İl Yönetim Kuruluna seslenen AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, “Milletimizin helal oylarıyla seçilen başımızdaki yiğit, büyük bir liderdir. Liderimizin davasında yürümek cesaret işidir. Gecesini gündüzüne katan, canını ülkesine feda etmeye hazır bir yiğidin davasının askerleriyiz. Tek derdi milletinin makûs talihini değiştirmek olan Cumhurbaşkanımızın davasına omuz vermeliyiz.  Başımızdaki yiğit, muhalefetin tavrına rağmen darbecileri koruyan kanunları, baş örtüye engel olan kanunları kaldırarak zihniyet inkılabı devrimi gerçekleştirdi. Derdi vatanı ve milleti olan Dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımıza destek olmak, davasına gönül vermek hepimizin görevidir” dedi.

Bakmadan Geçme