Vanspor'da hedef 3 puan

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, yarın saat 13:00'da deplasmanda Sakaryaspor'a konuk olacak. Teknik direktör Serhat Gülpınar, 'Sakaryaspor'un 5 puan önündeyiz. Bu takımların bizi çok zorlayacağını düşünüyorum. Hem bu puan farkını korumak hem de liderle puan farkını kapatmak için maçlara galibiyet parolasıyla çıkıyoruz' dedi.

Burhan Ergin

Şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor, ligin 24. haftasında Sakaryaspor ile deplasmanda yarın saat 13:00’da karşılaşacak. Maç öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Vanspor teknik direktörü Serhat Gülpınar, Sakaryaspor maçına iyi hazırlandıklarını belirterek, üç puan için sahaya çıkacaklarını söyledi.

“Takımda şuan cezalı futbolcumuz yok”

Ligde iyi bir performans sergilediklerini söyleyen Gülpınar, “Ligde 46 puanla ikinci sırada yer alıyoruz. Lider Eyüpspor ile puan farkımızı kapatmaya çalışıyoruz. Maçları çok iyi analiz ederek sıkı hazırlanıyoruz. Lig sıralamasında altımızda bulunan takımların hepsinin bizi zorlayacağını düşünüyoruz. Şuan üçüncü sırada bulunan Kırşehir Belediyespor’un üç puan, Turgutluspor’un 4 puan, Sakaryaspor’un 5 puan önündeyiz. Bu takımların bizi çok zorlayacağını düşünüyorum. Hem bu puan farkını korumak hem de liderle puan farkını kapatmak için maçlara galibiyet parolasıyla çıkıyoruz. Sakaryaspor maçına çok iyi hazırlandık, takımda şuan cezalı futbolcumuz yok ama Yakup Demir geçtiğimiz hafta sakatlandı. Sakaryaspor karşısında oynayıp oymayacağı maç saatinde belli olacak. Hedefimiz Sakaryaspor’u yenerek Van’a galibiyetle dönmektir. Genel anlamda bir iki maç hariç ligde şuan iyi bir performans sergiliyoruz” dedi.

“Vanspor’a sahip çıkılmıyor”

Van’ın tek profesyonel takımı Vanspor’a kimsenin sahip çıkmadığını kaydeden Gülpınar, “Ben her platformda Vanspor’a sahip çıkılmadığını ifade ediyorum. Şehrin mülki amiri, yerel yönetimleri ve işadamları takıma sahip çıkmıyor. Takıma sahip çıkılana kadar ben söylemeye devam edeceğim. Vanspor ilin tek profesyonel takımıdır. Vanspor kentin takımıdır, sahibi Vanlılardır. Şehrin zenginleri ve Vanlılar Vanspor’u sahiplenmelidirler” diye konuştu.

Vanspor ligde oynadığı 23 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyetle, 46 puanla ikinci sırada yer alırken, rakip fileleri 38 kez havalandırıp, kendi kalesinde 20 gol gördü.

GRUPTA OYNANACAK DİĞER KARŞILAŞMALAR

Vanspor’un bulunduğu grupta oynanacak diğer karşılaşmalarda lider Eyüpspor deplasmanda üçüncü sırada bulunan Kırşehir Belediyespor’a konuk olurken, dördüncü sırada bulunan Turgutluspor, Bayburt Özel İdarespor ile deplasmanda karşılaşacak. Serik Belediyespor sahasında Kardemir Karabükspor’u konuk ederken, Karacabey Birlikspor, Kırklarelispor’u ağırlayacak. Tarsus İdman Yurduspor Bodrumspor ile yenişecek.

Sivas Belediyespor, Pazarspor’u, Tetiş Yapı Elazığspor, Etimesgut Belediyespor’u, Pendikspor, GMG Kastamonuspor’u, Mamak Futbol Kulübü ise Karatay Termal Konyaspor’u sahasında ağırlayacak.

KARDEMİR KARABÜKSPOR KÜME DÜŞME YOLUNDA

Ligde küme düşme potasında 21 puanla Tetiş Yapı Elazığspor 18. sırada, aynı puanla GMG Kastamonuspor 19. sırada, 2 puanla Kardemir Karabükspor 20. sırada yer alıyor.

Bakmadan Geçme