Cep telefonlarını satıp kendilerine araba yaptılar

Gümüşhane'de pandemi sürecinde evde sıkılan 3 genç sosyal medyada boşa zaman geçirmek yerine cep telefonlarını satarak aldıkları malzemelerle kendilerine tek kişilik araba yaptı.

Gümüşhane’de pandemi sürecinde evde sıkılan 3 genç sosyal medyada boşa zaman geçirmek yerine cep telefonlarını satarak aldıkları malzemelerle kendilerine tek kişilik araba yaptı.

Merkeze bağlı ArzularKabaköy Beldesi ile Dölek köyünde yaşayan 16, 18 ve 21 yaşlarındaki 3 genç bir araya gelerek kendi imkanlarıyla benzinle çalışan Go Kart tarzı araç yaptı.

Yaptıkları aracı dedelerine de deneten ve tam puan alan gençler şimdi köyleri arasında yaptıkları bu araçla gidip geliyor. Üzerini örtmedikleri araçla kış aylarında zorluk geçen gençler bir sonraki aşamada aracın üzerini kapatmayı planlıyor.

Önceki yıllarda bisiklete odun motoru bağlayan gençler bu yaz pandemi nedeniyle evde sıkılınca hem boş zamanlarını değerlendirme hem de sosyal medyada boşa zaman geçirmemek için kendilerine araba yapmaya karar verdi.

21 yaşındaki Adem Balaban, 18 yaşındaki Murathan Bayır ve 16 yaşındaki Mert Çakmak kafa kafaya vererek arabayı nasıl yapacaklarını tasarladı ardından ArzularKabaköy beldesinde dedelerine ait evde kendilerine minik bir atölye kurarak çalışmaya başladı. El arabası lastiklerinden 4 adet temin ederek profil demirinden iskeleti oluşturan gençler internetten sipariş ettikleri benzinli gokart aracı motorunu kendi araçlarına monte etti. Paraları bitince bu kez ellerindeki cep telefonlarını satan gençler ailelerinin de yardımıyla otomatik şanzıman ve disk fren sistemiyle donattıkları araca hurdacıdan aldıkları direksiyon ve kornasını da bağladı.

“3 tekerlekli düşündük virajı alamayınca 4 tekerlekli yaptık”
Aracı yapan gençlerden Dölek köylü Adem Balaban, aracı yapmayı 3-4 yıl önce düşündüğünü fakat o zaman imkanları el vermediği için yapamadıklarını belirterek, “Sonradan odun motoruyla biz bunu arkadaşım Murathan'la birlikte denedik ama fazla randıman alamadığımız için farklı yöntemlere gittik. Daha sonra internetten motor siparişimizi verdik. Motorumuz geldi. Şasemizin ölçülerini belirledikten sonra kaynak ustamız profil demirinden hazırladı ve motor üzerine koyduk. Test aşamasında gerçekleşen sıkıntılardan dolayı biraz süreç uzadı. Yaklaşık 3,5-4 ay süremizi aldı. Yaptıktan sonra teste çıkardık. Önce bunu 3 tekerlekli olarak düşünmüştük. Test aşamasında virajlara giremediğimizi, manevra yapamadığımızı gördükten sonra bunu 4 tekerlekli normal bir gokart arabasına benzer bir şey yapmayı düşündük. Yaptıktan sonra randıman aldık” dedi.

Bakmadan Geçme