Van'ın kötü imajının silinmesi gerekiyor

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, terörle topyekun mücadelenin devam ettiğini belirterek, 'Bunun kıymetini ve anlamını burada o kadar iyi anlıyoruz ki sokaklarda herkes rahatlıkla dolaşabiliyor. Kötü imajın silinmesi gerekiyor' dedi.

İpekyolu Belediyesi çalışmaları değerlendirildiği yazılı basın açıklaması yaptı.   Açıklamada sosyal devlet olma yolundaki hizmetlerini yürütülmeye devam edildiği, bu kapsamda yeni projelerin vatandaşın hizmetine sunulduğu,  huzurun hakim olduğu ilçede kadın, genç ve çocukların eğitimleri için birçok imkan sağlandığı kaydedildi. 


"Kaynaklar artık vatandaşa hizmet oluyor" 


Açıklamada göreve geldiği ilk günden bu yana ev ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan’ın, vatandaşların taleplerini yerine getirdiği ifade edildi.  Açıklama devamında özellikle terör olaylarının en çok yaşandığı kırsal mahallere dokunan Kaymakam Aslan’ın, ‘Eğitim Köşkleri’ inşa ettiğine dikkat çekilerek  kalabalık  nüfuslu evlerde yaşayan öğrencilerin eğitim merkezi olarak kullanılabileceği güvenli alana sahip Eğitim Köşkleri, çocukların eğitimine katkı sağladığı kaydedildi.

"Van, kötü imajını kaybetti"
Geçmişte terör örgütü PKK’nın tehditlerle kepenk kapattırdığı ilçedeki esnaf ise İpekyolu Belediyesinin butik sokak projeleriyle güvenli ticaret yapma olanağına sahip olduğu görüşüne yer verilen açıklamada Kaymakam Aslan’ın, huzura kavuşan Van’a herkesi davet etiği anlatıldı.

“Eğitim ve sosyalleşme imkanı sunuyor  ”
Açıklamanın devamında Kaymakam Aslan’ın açılışı için sona gelinen Eğitim Köşklerinde çocuk ve gençlerle bir araya geldiği. Burada çocukların sevgisiyle karşılaşan Aslan’ın, miniklerle bir süre sohbet ettiği işaret edildi. Açıklamada Kaymakam Aslan ,“Eğitim Köşkü uygulaması ise Türkiye’de bir ilktir. Eğitim Köşkleri, ihtiyaç duyulan mahallelerde özellikle gençlere, kadın ve çocuklara eğitim ve sosyalleşme imkanı sunuyor. Bu mahallede daha önce tinercilerin, sıkıntılı grupların mekan olarak kullandığı yerler vardı. Bu yapı da onlardan bir tanesiydi. İçerisinde terör örgütüne ait yazılar ve propagandaların yapıldığı yerlerdi. Ev ziyaretlerimiz sırasında 10-15 kişinin sobalı evde yaşadığına şahit olduk. Böylece arkadaşlarımızla Eğitim Köşklerini planladık. Bu projemizin ilkini de çok yakında hizmete açıyoruz” diye konuştu.

“Fırsat eşitliği oluşturacak”
Gençlerin rahat edebilecekleri, internete ulaşabilecekleri, ders çalışıp, branş hocalarıyla eksikliklerini giderebilecekleri ve eğitimde fırsat eşitliğini oluşturabilecek mekanlar oluşturmak istediklerini dile getiren Aslan, “Bu yılki hedefimiz 10 sayısına ulaşmaktır. Şu an 3’üncüsünü inşa ediyoruz. Burada her şey bedava olacak. Kendi evlerinde nasıl rahat ediyorlarsa o şekilde olacak. Bir katını kadınlara, bir katını anasınıfı çocuklarımıza, bir katı  ise gençlerimiz için hizmet verecektir. Ben bununla gurur duyuyorum. Bu seneki hedefimize de ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Eski kötü imajın silinmesi gerekiyor”
Terörle mücadelede en alttan en üste kadar topyekun bir mücadele olduğunun altını çizen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunun kıymetini ve anlamını burada o kadar iyi anlıyoruz ki sokaklarda herkes rahatlıkla dolaşabiliyor. Eski kötü imajın silinmesi gerekiyor. Ben huzur ortamının tesis edildiği Van’a herkesi davet ediyorum. Yazın gelsinler, bin 700 rakımda Türkiye’nin en büyük gölünü ve diğer bütün güzellikleri burada görsünler.”

“Vanlılar huzur ortamının kıymetini biliyor ve çok da değer veriyorlar” 


Emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Aslan, “Esnafımız bize, daha önce 14-15 yaşlarındaki çocukların gelip kepenkleri kapatın şeklinde emir verdiklerini söylüyor. Terör örgütünün pusulalarla ‘vergi burcunuz var’ şeklinde kendilerine yazılar talimatlar verdiklerini anlatıyorlar. Terörle mücadele kararlılıkla sürerken, burada ziyaret ettiğimiz esnafa eski durumun yaşanıp, yaşanmadığını sorduk. Onlarda, ‘sokaklarımızda huzur ve güven içerisinde yürüyoruz. Dükkânlarımızda ve herhangi bir yerde bizim adımıza karar alacak hiç kimse yok’ diyorlar. Vanlılar, huzur ortamının kıymetini biliyor ve çok da değer veriyor. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesini ve vazgeçilmemesi gerektiğini burada yakinen görüyoruz. Bu mücadelenin önemli olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.  

Bakmadan Geçme