AK PARTİ YÖNETİM KRULU TOPLANDI Türkmenoğlu: Vanlıya hizmete devam edeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun Van ziyaretinin ardından Ak Parti Van İl Başkanlığı İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu başkanlığında toplanarak değerlendirme yaptı.

Vansesi Haber Merkezi 
Toplantıya AK Parti Van Milletvekilleri MKYK üyesi Osman Nuri Gülaçar, milletvekili Abdulahad Arvas ve milletvekili İrfan Kartal’da katıldı.
Toplantıyı başlatan Türkmenoğlu Bakan Kasapoğlu’nun Van ve ilçelerine yapacağı yatırımlarla ilgili olarak “bakan bey aradığında Ankara’da hasta olan ağabeyimle birlikteydim. Daha önce yaptığımız görüşmelerde, Van için düşündükleri yatırımlar için vakit geldiğini ve Van programı için geleceğini belirtince bakan beyin geldiği gün Van’a döndüm. Şimdi aramızda bulunan sayın milletvekillerimizde teşrif ettiler. Sayın bakanımızı ve heyetini Van’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Siz değerli yönetim kurulu ve kadın, gençlik kolları üyelerimizin bakan beyin toplantısına büyük bir iştiyakla katılması da bizi ayrıca memnun etmiştir. Değerli dava arkadaşlarım bakanlığın Van’a yapacağı yatırımlalar cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarıdır. Van genç nüfus oranında Türkiye’de birinci sıradadır. Bu gençliği milletine devletine bağlı birer birey olarak yetişmesi ona sağlanacak maddi ve manevi imkanlarla mümkündür. Sporun her alanında çok başarılı gençlerimiz var ayrıca bu gençlerle birlikte başarılı olmak isteyen binlerce gençlerimiz alanlarında başarılarını arttıracak imkanlardan mahrum şekilde gayret gösteriyorlardı. Biz AK Parti il başkanlığı olarak her üç milletvekilimiz  de olmak üzere bu gençlerimize imkan sunabilmek için gayret içerisine girdik ve nihayet bildiğiniz gibi Bakanlığımız Van spor camiasının bile beklentilerinin üstünde bir yatırımlar paketi müjdesi verdi. Allah’ın izniyle bu yıl içerisinde bu yatırımlarımız halkımızın gençlerimizin hizmetine sunulacaktır. Bütün bu yatırımlara rağmen bazı kişilerin ve çevrelerin yatırımları göz ardı ettirme gayretlerine takılmayalım. Derdi ve  gayreti Van olanlarla, derdi olmadan Van üzerinden siyaset yapanları halkımız ayıracak ferasete sahiptir. Biz yolumuza ve Vanlıya hizmete devam edeceğiz.

AK Parti Van Milletvekili  Abdullahad  Arvas’ta yaptığı konuşmada  “81 İlde çevre ajansları kurulacak, bu ajansın yönetiminde sivillerde olacak biz üç  milletvekilleri olarak çevre konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Önceliklerimiz arasında çevre yolu var. İlimize  üç adet  aile sağlık merkezi açıyoruz . Ayrıca üç adet gölet projemiz de kabul gördü. Gevaş, Özalp, ve  İpekyolu ilçelerimizde . Kapıköy’le alakalı çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ben kendim bakanların tamamıyla görüşmeler yaptım. Burada da Vanlı iş insanları ve turizmcilerle defalarca görüşmeler yaptım. Van halkıyla el ele vererek Kapıköyü hep birlikte açacağız dedi.

Milletvekili İrfan Kartal’da “ Bizler milletvekilleri  AK Parti teşkilatlarımızın ve hemşehrilerimizin Ankara’da ki sesi olmaya devam edeceğiz. Dedi.
AK Parti MKYK Üyesi Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise  “Seçildiğimiz günden bu yana büyük milletvekilleri olarak memleketimiz için çalışıyoruz. Zorlu pandemi  sürecine rağmen üretime katkılar sunduk. Kapıköy  ile ilgili geçen hafta da girişimlerimiz oldu. Sınır kapısının ilk kapandığı dönemde hem Türkiye’de hem de İran’da hastalığın en pik dönemleriydi.  Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirlerle salgın  neredeyse bitmek üzeredir. Girişimlerimiz sonucu en kısa sürede Kapıköy'ün açılmasını ümit ediyoruz. dedi

İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu “ AK Parti teşkilatlarımız her zaman çalışma halindedir. Hükümetimizin yaptığı hizmetler sosyal ve ekonomik alanlar açmıştır. Bu nedenle hiçbir zaman bekleyen, pusan bir teşkilat olmadık. 7/24 faaliyet içerisindeyiz. Sosyal medya üzerinde belli grupların saldırılarına gereken en iyi cevapları verdik ve vermeye de devam edeceğiz.

İşsizliği önüne geçmek için hükümetimiz her türlü desteği veriyor. Genç müteşebbislerin devletin verdiği desteği almak için kurumlara proje sunması ve oradan alacakları desteklerle Van’da üretime geçmeleri gerekir. Geçen yıl genç müteşebbislerden 730 kişi devletten aldığı 30.000 TL lık desteklerle üretime geçmiştir. İsteriz ki hemşerilerimiz bu destekleri kullanarak tüketen bir şehir değil üreten bir şehir haline getirirler Van’ı. Van’ın işsizliğinin önüne ancak üreterek geçebiliriz. Dedi.

İl Başkanı Türkmenoğlu son olarak parti yöneticilerine çağrıda bulunarak “İşsiz gençlerimizi  üretime  dönük yatırımlara katılmaları konusunda ikna edin, devletimiz her türlü imkanı sunarken işsiz gençlerimizin bu imkanları kullanmaları yönünde tavsiyede bulunun, dedi.

Bakmadan Geçme