Bir kitap bir yazar

Masasının başında, tezgâhının arkasında veya deney tüpünün yanındaki insanın mesleği, kabiliyeti, karakteri ne olursa olsun, tatmin edilmesini istediği arzu ve ihtirasları, kırılabilecek gururu, bozulabilecek sinirleri ve gerçekleşebilecek ümitleri vardır.

NÜVİT OSMAY

Benden önce yaşamış ya da olgunluk dönemleri benim çocukluk zamanlarıma rast gelmiş ve beni etkileyen eserler bıraktıktan sonra aramızdan ayrılmış yazarlar, yönetmenler, oyuncular ve ses sanatçıları şu anda yaşamakta olanlara göre bende hep farklı bir duygu uyandırırlar.

Onların güzel eserlerini okurken, filmlerini izlerken, şarkı ve türkülerini dinlerken kendimi hep yıkılmış bir köprünün karşı tarafında duruyor gibi hissederim.

İlk gençlik günlerimde okumuş olduğum Nobel ödüllü Fransız düşünür ve yazar Alexis Carrel onlardan biridir.

Şu anda kitabını okumakta olduğum, ülkemizde ilk kişisel gelişim sayılacak kitaplardan birinin yazarı olan ve ne yazık ki çok da bilinmeyen mühendis yazarımız Nüvit Osmay’da onlardan biridir. 

1910, İstanbul doğumlu olan ve Almanya’da makine mühendisliği öğrenimi gören Nüvit Osmay otuz yedi yıl Devlet Demiryolları’nda çalışmış ve yaşamının her döneminde insan yetiştirmek için çaba göstermiştir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme