Vanlı turizmcilerden Kayhan Türkmenoğlu'na ziyaret

Van turizm komisyonu AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'na ziyaret gerçekleştirdi..

Vansesi Haber Merkezi

AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret eden turizm komisyonunu  İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Ziyarette Covid-19 salgınından dolayı kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı açılması ve turizimcilerin sorunları görüşüldü.

  Yunus Yüksek,  Abdullah Tunçdemir, Reşat Yeşilağaç,  Necmi Sevimli,  Rasim Baytar, Remzi Özköseoğlu ve Remzi Alpaslan'dan oluşan  Van Turizim Komisyonu  ziyarette başkanlığa yeniden seçilerek  güven tazeleyen Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nu tebrk etti. 

" Ticari faaliyetlerimizi sürdürmek istiyoruz" 
Covid-19 nedeniyle kapalı olan Kapıköy Sınır kapısının açılmasını dile getiren turizim heyeti  ”  Bizler Van’da ticaret yapan iş insanlarıyız. Kapıköy’ün kapalı olmasından dolayı büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Kapıköy'ün biran önce açılması için desteklerinizi bekliyoruz. Turizm bu şehrin vazgeçilmez bir sektörüdür. Mevcut sorunları çözüme kavuşturarak ticari faaliyetleri sürdürmek istiyoruz. Bizler de iyi biliyoruz ki, AK Parti hükümetleri ilimize büyük yatırımlar yaptı. Bunun için de  minnetarız ve teşekkür  ediyoruz"  dediler.

" Yatırım yapan herkes bizim için kıymetlidir"

Sektör yöneticilerinin düşüncelerine değer verdiklerini belirten Türkmenoğlu da, “Bende sizin gibi Van’da ticaret yapan bir iş insanıyım. Sizi etkileyen sorun ve sıkıntıların bizleri de etkilediğini belirtmek istiyorum. İş adamları olarak sizleri tebrik ediyorum. Yatırımcılar olarak sizde  taşın altına elinizi koymuşsunuz. Serhat Şehrimiz Van’a büyük emeklerle yatırım yapan herkes bizim için kıymetlidir. Sorun hepimizin sorunudur" dedi.  
“Kapıköy'ü açan AK Parti'dir”
Halka hizmet, Hakk’a hizmet şiarıyla birçok kalıcı eserleri Van’a kazandırdıklarını belirten Başkan Türkmenoğlu, “ Vanlı bir kardeşiniz olarak Kapıköy Gümrük kapısının bu şehre katkısını en iyi bilenlerdenim. Büyük emek ve çabalarımız karşılığında ticaretin kalbi olan Kapıköy sınır kapısını hizmete açmamızla beraber önemli bir istihdam açığını gidermiş olduk.Kapıköy'ü açan parti  Ak Parti hükümetidir"dedi. 
"Kapının açılmasını ümid  ediyorum"
AK Parti’in hizmet partisi olduğunun altını çizen Türkmenoğlu, “Sizlerin meselelerini iyi biliyoruz. Şuna inanmanızı istiyoruz ki;  elimizden gelen ne varsa dün yaptık, bugünde, yarında yapmaya devam edeceğiz. Onun için içinizi ferah tutun, terör örgütlerinin provokasyonlarına, algı operasyonuna ve bilgi kirliliğine  karşı dikkatli olun. Turizmci her kim olursa olsun bu kente faydası olandır. Biz fikri ayrımlara girmeden Vanlılara ve şehrimize hizmete hazırız. Yeter ki konular istismar edilmeden, siyaset dışı kurallara girmeden, birbirimize saygı, sevgi çerçevesinde sorunlarımızı konuşup çözüme kavuşturalım. Van Milletvekillerimiz aracılığıyla Sağlık Bakanlığımızdan almış olduğumuz bilgilere göre;  ‘Kapıköy sınır kapısının siyasi bir amaçla kapalı olmadığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında kapalı olduğu belirtilmiştir. Olağanüstü sağlık alanında ki çabalarımız, salgını en aza indirdiği  ve böyle devam ederse bu hastalığın yok edilerek, sağlıklı bir şekilde kapıların açılmasını sağlayacağız’ denilmiştir. Kapının açılması için görüşmelerimiz en üst düzeyde devam ediyor.  Vanlı hemşeriniz olarak en kısa sürede sağlıklı bir şekilde kapının açılmasını ümid  ediyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme