Ak Parti'de Havva Duran güven tazeledi

AK Parti Van İl 6. Kadın Kolları Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran göreve yeniden seçildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Merkezinde düzenlenen Van İl 6. Kadın Kolları Olağan Kongresine, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, 13 İlçe Başkanı,  AK Parti İlçe Belediye Baikanları, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan ve çok sayıda partili katıldı.

“Her can aziz, her hayat mübarektir ve saygıya değerdir”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, "Bizlere hayatı bahşeden, rahmetin, merhametin ve şefkatin sahibi Allah’a hamd ederek sözlerime başlıyorum. AK Partimizin fedakâr kadınları, şehit anaları, şehit eşleri, salonumuza teşrif eden hanımefendiler ve beyefendiler, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhterem eşleri başta olmak üzere, şehit annelerimize, Diyarbakır annelerimize, gönül coğrafyamızın kadınlarına, Somali’de, Sudan’da, Çad’da, Arakanda, Doğu Türkistan’da açlıkla mücadele eden, şefkat ve merhametiyle çocuklarını hayatta tutmaya çalışan çaresiz kadınlarımıza, Filistin’de, Suriye’de ve diğer mazlum ülkelerde bombalar altında çocuklarını koruyan, kollayan merhametin, şefkatin timsali bütün kadınlara Van’dan  selam olsun. Her can aziz, her hayat mübarektir ve saygıya değerdir. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Bizler bir medeniyetin ihyasına gönül vermiş AK Partili kadınlarız “ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatı aslında AK Kadınlarımızın öyküsüdür."

Hukukun üstünlüğüne sahip bir devlette yaşamak için mücadele verdiklerini söyleyen Başkan Duran, evlatlarımızın isimlerinin Fatma, Ahmet, Mehmet olarak kalması için çabalıyoruz. Bizler bu kutlu mücadeleyi sürdürürken, bazı kesimler ise tam tersi bir siyasetle tarihe, milli kültüre aykırı ideolojilerle evlatlarımızın geleceğini karartmak peşindeler. AK Partimiz, kurulduğu günden bugüne Ak kadınlarımızla güçlendi ve büyüdü. Bizleri yüreklendiren, yolumuzu açan, bizlerden yükselen seslere her daim kulak veren Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her konuşmalarında kadın teşkilatlarına çok güvendiğini, bu kutlu davanın kadınların omuzlarında yükseldiğini vurgulamaktadırlar. Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatı aslında AK Kadınlarımızın öyküsüdür" diye konuştu.

“Elhamdülillah böyle bir problemimiz kalmadı”


AK parti Hükümetlerinin sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, tarımda ve bunun gibi birçok alanda devrim yaptığını belirten Duran, "Hayat standardımızı yükselten, hastanelerin tek çatı altında toplanması, ilaçlara erişim kolaylığı, hekim sayılarının arttırılması, evde engelli ve yaşlı bakımı ile bunun gibi birçok hizmet yapıldı. Daha dün denecek tarihte başörtüsü nedeni ile kışla kapılarından içeriye alınmayan ve evlatlarının yemin törenlerine dahi katılamayan anneler, üniversite kapılarından geri çevrilen öğrenciler, iş yerlerinde mağdur olan kadınlar gördük. Fakat şu anda hükümetimiz sayesinde Elhamdülillah böyle bir problemimiz kalmadı.15 Temmuz hain darbe gecesi tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeyen kadınlarımız, Nene hatunların, Şerife bacıların torunları olduğunu tüm dünyaya göstermişlerdir "diye belirtti.

"Bizler Nene Hatunlar Şerife Bacılarız’’    
AK Kadınların; Kurtuluş Savaşında bebeğinin battaniyesini cephane donmasın diye saran Nene Hatunlar, cephaneyi taşımak uğruna donarak hayatını kaybeden Şerife bacılar olduğuna değinen Kadın Kolları Başkanı Duran, "AK Parti Kadın Kolları, 5 milyon kadın üyesi bulunan büyük bir ailedir.  Bu ailenin her bir ferdi 'Baki kalan gök kubbede, hoş bir sada' bırakmak için yıllarımızı makam ve mevki düşünmeden hizmete adamıştır. Partimizin kuruluşundan bu güne emeği geçen ve alın teri döken herkese, önceki Kadın Kolları İl Başkanlarıma, ilçe başkanlarıma, yönetimlerimizde görev almış kardeşlerimize, mahalle başkanlarımıza, sandık müşahitlerimize şükranlarımı sunarım ve ahirete irtihal etmiş dava arkadaşlarımı rahmetle anıyorum’’ dedi.

“Projelerimiz sayesinde tüketen değil, üreten kadınlar olacak”

Kongrede konuşan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "AK Kadınlarımızın samimi mücadelesi takdire şayandır. Hanım kardeşlerimiz saha çalışmalarında bizim öncü kuvvetimizdir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; 'kaleyi içten feth edecek gücümüz sizlersiniz'. Bizler siyaset alanında AK Kadınlarımızın önünü açmak istiyoruz. Her zorlu şartlarda azim ve çalışmalarıyla başarılarımızın mimarları kadın kollarımızı tebrik ediyorum. 2023 hedeflerimiz, 2053 ve  2071 hayallerimiz var. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için AK Partiye gönül sevdalısı kardeşlerimize ihtiyacımız vardır. Partimizin sosyal politikaları sayesinde en fazla destek hane halkları ve kadınlarımıza aktarıldı. Allah nasip ederse eğitim projelerimiz sayesinde tüketen değil, üreten kadınlar olacak. Çok meşakkatli bir görev üstlenmişiz. Yol haritamızı belirledikten sonra bu kutlu davada başarılarımızla kendimizi anlatacağız. İnşallah AK Belediyeciliğin, AK Kadınların, AK Gençliğin ve AK kadroların başarılarından daha çok bahsedeceğiz. Pandemi kuraları dahilinde temizlik, maske ve mesafe kuralarına dikkat edelim. AK davamıza gönül vermiş, emek harcamış ve başarılarımıza ortak olmuş tüm kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyor, Van İl 6. Kadın Kolları Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum “dedi.  

“Kongrelerimiz bizim için bayramdır”
Van İl 6. Kadın Kolları Olağan Kongresinde konuşan  Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'da, "Serhat ilimiz Van'ın yürekli kadınları, davamızın mimarları hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Kongrelerimiz bizim için bayramdır. Partimizin iktidarı döneminde AK Kadınlarla büyüdük. Liderimiz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda hep birlikte yürüyoruz. Bizler kadınlar her zaman davamız için elimizi taşın altına koyduk. FETÖ ile mücadelede AK Parti en fazla kadınlardan destek gördü. İçerde ve dışarıda olağanüstü mücadeleler veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu günlere geldik. Bu kutlu mücadelemizi aziz milletimizden aldığımız güç ile sürdürmeye çalışıyoruz. Partimizin kurulduğu günden bu yana halka hizmet hakk'a hizmet düsturu ile hareket ettik. Başörtümüze dil uzatan muhalefet temsilcileri tarihin karanlık sayfalarında kendilerini bulacaklardır. Şeb-i Arus törenlerinde Allah uludur nidalarını İstanbul’da canlandırmaya çalışan başkanları da gördük. Ayasofya’nın zincirlerini kırması tüm İslam aleminde sevinçe karşılanırken, Cumhurbaşkanımızı Ayasofya’da ki kıldığı Cuma namazını dahi hazmedemeyenler de oldu. Toplumu değerlerinden uzaklaştırmaya çalışan bir zihniyetle kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Kendilerine oy vermeyen öğretmene dil uzatanlar yerli ve milli olan her şeye karşı çıkanları halkımız affetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Kongre, İl Başkanı Türkmenoğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam'a Van'a has kilimi hediye ederek, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

GÖREVE SEÇİLENİL YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

1-

Havva Duran

2-

Fatma Ergenç

3-

Aslı Demir

4-

Tülay Işık

5-

Sibel Aydınözü

6-

Gülsüm Buzkan

7-

Zeynep Dülge

8-

Hatice Can

9-

Zerrin Alpaslan

10-

Aynur Gümüşyay

11-

Remziye Özcan

12-

İlknur Eriş

13-

Neşe Yıldız

14-

İlknur Kali

15-

Necla Tarhan

16-

Serap Aşut

17-

Nurhayat Yaprak

18-

Neşe Yarımbatman

19-

Gülden Aydemir

20-

Mihriban Aslan

21-

Nurulhüda Bildirici

22-

Özden Nacar

23-

Derya Yergin

24-

Rojda Örbeyi

25-

Neslihan İlhan

26-

Fatma Türün

27-

Nazlı İnal

28-

Zülfiye Aksoy

29-

Neslihan Nur Tüfekçi

30-

Nurseda Yörük

31-

Hülya Görentaş

32-

Seda Bayramoğlu

33-

Elif Abalı

34-

Büşra Yeke Kayhan

35-

Fatma Şahin Gökan

36-

Buse Sertkaya

37-

Döndü Saatçi

38-

Müşerref Bostaniçi

39-

Zuhal Şahin

40-

Zübeyde Dağhan

41-

Necla Apaydın

42-

Mevlüde Erdem

43-

Büşranur Tuncil

44-

Münevver Akın

45-

Kübra Cincioğlu

46-

Meral Kartal Bizan

47-

Ebru Demir

48-

Şenay Keskin

49-

Sündüz Bağrıyanık

50-

Gülşah Erdoğmuş

İL YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1-

Selma Kösem

2-

Fatma Çakır

3-

Besra Kaymaz

4-

Selma Elçi

5-

Hacer Demir

6-

Emine Karatay

7-

Zahide Çidal

8-

Aliye Yarız

9-

Sakine Akçap

10-

Birgül Ergen

11-

Oya Yarız

12-

Gevi Kuşçi

13-

Nazime Koçak

14-

Neşe Buyruk Önay

15-

Neşe Şentürk

16-

Cansu Arvas

17-

Müyesser Baydar

18-

Yasemin Arvas

19-

Hamide Soş

20-

Nursel Demir

21-

Süheyla Atmaca

22-

Sefa Yeşilbay

23-

Havva Çiğdem

24-

Sevgi Sağlam

25-

Saliha Nacar

ÜST KURUL ASİL DELEGELERİ

1-

Suzan Türkoğlu

2-

Yüksel Karacan

3-

Nesibe Beyaztaş

4-

Selver Gündüz

5-

Emine Sabırlı

6-

Aysun Kamaç

7-

Gülay Asak

8-

Derya Kanber

9-

Filiz Çınarbay

10-

Sevda Çiçek

11-

Sidar Özel

12-

Gülnur Balcı

13-

Ayten Gümüşkaya

ÜST KURUL YEDEK DELEGELERİ

1-

Tülay ışık

2-

Fatma Ergenç

3-

Gülsüm Buzkan

4-

Sibel Aydınözü

5-

Zeynep Dülge

6-

Zerrin Alpaslan

7-

Aslı Tarhan

Bakmadan Geçme