Van YYÜ Diş Hekimliği Çocuk Polikliniği açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi yeniliklerine devam ediyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto, 2021 yılını atılım yılı ilan ettiklerini söyledi.

Bölge illerine  hizmet veren Van YYü Diş Hekimliği Fakültesi 2021 yılını atılım  yılı ilan etti.

 Diş Hekimliği Fakültesi  Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti) Anabilim Dalı Van YYÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sedat Yayla Fakülde Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştiren  Rektör Şevli, Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti) Anabilim Dal'nın açılmasında  Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gökhan  Oto başta olmak üzere  emeği geçenlere teşekkür etti. Şevli,  önemli bir eksikliğin giderildiğini, çocukların diş tedavisinin artık  Van'da  fakültenin  modern kliniklerinde  yapabileceklerini, daha gelişmesi için de fakülteye  desteklerinin devam edeceğini söyledi.

 Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto da, “Çocuk Diş Hekimliği Fakültemiz kurulduğu günden bu yana Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti) Anabilim Dalı kurulmuş fakat aktif bir şekilde hizmet vermiyordu. Sadece basit işlemler yapılıyordu. Kompakt işlemlerde çocuklarımız Diyarbakır veya Erzurum’a sevk ediliyordu. Biz yaklaşık 3-4 ay önce bir öğretim üyesi bulduk. Daha sonra sağ olsun Rektör Bey destek verdi. YÖK’e iki kez başvurarak hocalarımızın kadroları onaylanarak bugünde  açılışını gerçekleştirdik. Pedodonti için toplamda 3 ünitemiz var.1 öğretim üyesi ile 2 öğretim görevlisi  urda  hizmet verecek.  2021 yılında atılımlarımız devam edecek. Özel polkliniklerimiz  hazstalarımıza  hizmet verecek. 1,5 veya en geç  2 yıl içerisinde yeni Diş Hekimliği Hastane binamız  yapılacak. Hastane yapımı  yaklaşık 2-3 ay önce onaylandı. Van'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.Biz bir eğitim kurumuyuz. Sorumlululıklarımız var. Bu nedenle  tam teşekküllü hizmet adına öncelikle koruyucu sağlık hizmeti, ikinci planda da klinik hizmetlerini önemsiyoruz " dedi. 

Polklinikte daha önce  Diyarbakır,  Erzurum ’a sevk edilen çocuklar  artık Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde tedavi olabilecekler.

Evren Doğruer/Vansesi Özel 

Bakmadan Geçme