Vali Bilmez: Necdet Takva ve Yavuz Karaman'ı icraya vereceğiz

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle biraraya geldi. Vali Bilmez gündemi değiştirecek önemli açıklamalarda bulundu.

Burhan Ergin Vansesi Gazetesi 

Ezberciler İş Hanı İpeyolu Gençlik ve Spor Merkezi binasında gazetecilerle biraraya gelen  Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gazetecilerin  gününü kutladı.

Gaztecilerin tüm sorularını yanıtlayan Vali Bilmez, Van Organize Tarım İşletmeleri (VOTAŞ)’ın  son durumuyla  ilgili  soru üzerine açıklamalarda bulundu. Vali Bilmez,  VOTAŞ'ta sorunun devam ettiğini, seçimden önce satın aldığı hisselerin karşılığı olan 9 milyonun belediyeye ödenmediğini belirterek, buna senet veren Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ile VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman’ı kişisel malları üzerinden  icraya vereceklerini söyledi. 

Yöneltilen soru üzerine, Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait Van Organize Tarım İşletmeleri Anonim Şirketi (VOTAŞ) hisselerini satın alan Van Ticaret ve Sanayi Odası iştirakçisi Van Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş.’nin ödeme yapmadığını belirten Vali Bilmez, Van TSO Başkanı Necdet Takva ve VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kahraman’ı icraya vereceğini ifade ederek, “Bunlar seçimden önce bize 9 milyon TL belediyeden satın aldıkları hissenin karşılığında ödeme yapmaları gerekiyordu. Necdet Takva seçime girdiğini, ilgilenemediğini söyledi ve Mayıs’a kadar zaman istedi. Çünkü VOTAŞ’ın hisselerini satarak borcumuzu ödeyeceğini belirtti. Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ekim ayları geçti bir şey değişmedi. Yılsonu geldi biz bunları sıkıştırmaya başladık. Onlar belediyenin tekrar hisseleri geri satın alması yönünde beyan görüşebilir fakat biz belediyenin bu işlere bulaşmasını istemedik. Necdet bey bunu aldı, süre istedi verdik. En son icralık duruma gelince yabancı birini bulduklarını, ortak alarak paramızı ödeyeceklerini söylediler. Biz şahsi olarak senet istedik. Necdet Takva ile Yavuz Kahraman senet yaptı. Hatta ben bu senetleri götürüp bankaya gösterilmesini istedim. Çünkü yarın öbür gün sıkıntı yaşamak istemedik. Senetlerde herhangi bir sıkıntı yok. Belli bir takvime bağladık. Sonra gelip dediler yabancı ortağımız almaktan vazgeçti. Biraz daha süre istediler. Bankadan kredi çekeceklerini söylediler. Sonra gelip VOTAŞ’ın kredisi yokmuş, biz yeni bir şirket kuruyoruz. İyi dedik biraz daha zaman verdik. Hatta hangi banka olduğunu sorduk, çünkü yardımcı olacaktık. Meğerse öyle bir banka yokmuş, müracaat etmemişler. 1 milyon lira getirip ödediler, Sonra bir kısım daha ödediler ama artık bizim sabrımız kalmadı. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta ödeme yapılmazsa Necdet Takva ve Yavuz Kahraman’ın birebir kefil olduğu, imzaladığı, ciro ettiği senetlerle icraya vereceğiz. Çünkü iki yıl bizi oyaladılar. Biz para istedikçe Van Ticaret ve Sanayi Odası vay esnaf şikayetçidir. Yaz ortasında cadde mi yapılır? Birilerinin menfaatine dokundukça onların tivitleri artıyor. Allah işimizi kolay etsin” dedi.  

VOTAŞ ORTAKLIK YAPISI

Ortağın Adı Hisse Oranı %
VAN ASYA TARIM HAYVANCILIK A.Ş. 97.14
VAN TİCARET BORSASI 2.38
DİĞER 0.48

Bakmadan Geçme