Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç çalışmaları değerlendirdi GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK

Göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları değerlendiren Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, '2015 yılında atandığım Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevimde ilimize elimizden geldiği kadar gayret sarf ederek hizmet ettik. 6 yılda Van'ımız ve ilçelerimizde çok güzel işlere imza attık. Görev sürem boyunca her zaman şeffaflığa, dürüstlüğe ve çalışkanlığa çok büyük önem verdik. Kurumda çalışan arkadaşlarımızla birlikte Van'ımızın sportif sorunlarını en az seviyeye indirmek için gece gündüz çalıştık' dedi.

Rıdvan Can – Burhan Ergin

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, 2015-2020 yılları arasında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir, Gençlik Hizmetleri Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Yurt Hizmetleri Müdürü Şeref Yıldız, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, şube müdürleri ve ilçe müdürleri katıldı.

“Van’ımızın sportif sorunlarını en az seviyeye indirmek için gece gündüz çalıştık”

Van ve ilçelerin sportif sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen İnanç, “2015 yılında atandığım Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevimde ilimize elimizden geldiği kadar gayret sarf ederek hizmet ettik. 6 yılda Van’ımız ve ilçelerimizde güzel işlere imza attık. Görev sürem boyunca her zaman şeffaflığa, dürüstlüğe ve çalışkanlığa çok büyük önem verdik. Kurumda çalışan arkadaşlarımızla birlikte Van’ımızın sportif sorunlarını en az seviyeye indirmek için gece gündüz çalıştık. Göreve gelir gelmez 350 bin liraya kar küreme aracı aldık. Vanspor maçlarını oynarken sahada kar bırakmadık. İlimizde toplam 48 branşta hizmet vermekteyiz. Hem Van’da hem de ilçelerimizdeki spor salonlarını yenileyerek tekrar vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Biz Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizde çok büyük çalışmalar yaptık, belki basına fazla yansıtamadık ama her zaman üzerimize düşün görevi layıkıyla yerine getirdik” dedi.

İnanç’ın basın toplantısından öne çıkan başlıklar;

NUR TATAR SPOR SALONU

2011 yılında yapımına başlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımı tamamlanamayan 5.000 seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonumuzun yapımı hızlandırılıp tamamlanarak 2015 yılında açılışı yapılarak hizmete sunuldu. Salonumuzun hizmete girmesini müteakip 2017 yılında Nur Tatar Spor Salonumuza Ferdi Sporlar olarak nitelendirdiğimiz (güreş, jimnastik, atıcılık, karate, taekwando, okçuluk, judo, boks, spor tırmanışı) branşlarına özgü spor alanları yapılarak hizmete sunuldu.  Spor salonumuzda ayrıca Masa Tenisi, Squash, Bolder ve Fıtnes salonlarımızı tüm tefrişatları ile birlikte hizmete sunuldu. Edremit Nur Tatar Spor Salonumuzun hemen yanında kort tenisi branşına özgü 2 adet tenis sahası ve 1 adet açık basketbol sahasının yapımı tamamlandı. 2017 yılında Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlik ve projelerden faydalanmaları için Edremit Gençlik Merkezimizi, Nur Tatar Spor Salonumuza taşıyarak açtık. Ayrıca 2018 yılında spor salonumuzun birçok önemli eksiklikleri bu süreçte giderildi. Tüm salona akustik ses çalışması yapıldı, akabinde 2020 yılında da LED aydınlatma dönüşümleri ve yüksek voltajlı trafo işlemleri tamamlandı.    

ÖZALP FUTBOL SAHASI

Özalp ilçesinde yapımına başlanan 4 soyunma odalı ve 500 seyirci kapasiteli ilçe stadımız tamamlanarak 2015 yılının başında hizmete açıldı.

ERCİŞ GENÇLİK MERKEZİ

Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlik ve projelerden faydalanmaları için Erciş İlçemizde 2015 yılında; içinde spor salonu, dışında 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol ve 1 adet voleybol sahalarının bulunduğu büyük bir Gençlik Merkezi yapıldı.

TUŞBA GENÇLİK MERKEZİ

2016 yılında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve kurumumuza tahsisi yapılan yerleşkemizde gençlerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklere sahip Tuşba Gençlik Merkezimizi hizmete sunduk.

2019 yılında Gençlik Merkezi ve İl Müdürlüğü Hizmet Binası arasında atıl ve artık kullanılmayacak halde olan mevcut kapalı halı sahayı değerlendirmeye alarak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın serbest zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla; bu alanımızda; mini halı saha, açık tenis kortu, basketbol ve voleybol branşlarına özgü sahalara dönüştürdük.

SAHALAR

İlimiz genelinde Tuşba ilçemizde 5, Edremit’te 4, İpekyolu’nda 3, Başkale, Çaldıran, Gevaş, Muradiye ve Saray ilçelerimizde 1’er toplam da 17 okulumuzun bahçesinde sentetik zeminli; basketbol, hentbol, futbol ve voleybol branşlarına yönelik çok amaçlı sahalar yaptık.

İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASI

İl Hizmet binamıza 2011 yılı depremi sonrası yıkım kararı verilmesi nedeniyle 7 yıl kiralık binada hizmet vermek zorunda kaldık. İl Hizmet Binamızın yerine İskele Caddesi üzerinde bulunan ve kurumumuza devri yapılan yerleşkemizde ilimize yakışır yeni bir hizmet binası yapılarak 2018 yılında hizmete açıldı.

İL MÜDÜRLÜĞÜ EK HİZMET BİNASI

KYK ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün birleşmesinden sonra personel yoğunluğu nedeniyle; Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan eski KYK İl Müdürlüğü binamızın tüm bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası olarak hizmete sunduk.

ERCİŞ 12 DEV ADAM SPOR SALONU

Türkiye Basketbol Federasyonu ile TOBB tarafından yapımı üstlenen Spor Salonumuz 2017 yılında tamamlanarak hizmete sunuldu. 

GENÇ OFİSLER

Okullarımızda ve öğrenci yurtlarımızda gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlik ve projelerden faydalanmaları için 5 adet genç ofis kuruldu.

EDREMİT İLÇE STADI

Nur Tatar Spor salonun yanında nizami ölçülerle (68/105) UEFA standartlarına uygun ışıklandırmalı, sentetik zeminli, ilçe stadımız tamamlanarak hizmete sunuldu.  Tribün ve Soyunma Odaları 2021 yılında yapılacak.

ERCİŞ İLÇE STADI VE ATLETİZM KOŞU PARKURU

Erciş İlçe stadımız hem 2011 Van depreminde çadır kent olarak kullanıldığından hem de zemin ve pistleri yıllardır kullanılmış olması nedeniyle ekonomik ömrünü tamamlamış ve artık kullanılamayacak hale gelmişti. Bu sahamızı da tamamen yıkarak yerine yeniden nizami ölçülerle (68x105) UEFA standartlarına uygun yepyeni bir saha yaparak atletizm koşu pistleriyle birlikte hizmete sunduk. Ayrıca tribünler ve soyunma odalarının da bakım ve onarımlarını tamamladık.

İPEKYOLU SPOR KOMPLEKSİ

Atatürk Şehir Stadyumu yanında bulunan eski adıyla gençlik stadı 2011 Van depremi sonrasında çadır kent olarak kullanıldığından hizmet veremez duruma gelmişti. 2020 yılı sonlarında bu stadımızın yerine nizami ölçülerde (68 x 105) UEFA standartlarına uygun ışıklandırmalı, sentetik zeminli yeni bir saha yapıldı. Ayrıca soyunma odaları ve tribünleri de yeniden yapılandırılarak, İpekyolu Futbol Sahası olarak hizmet vermeye başladı.

PUANLI ATLETİZM (TEKNİK BRANŞLAR) SAHASI

İpekyolu Spor Kompleksi alanımızda puanlı atletizm branşına hizmet vermek ve bu alanda üst düzey sporcular yetiştirmek amacıyla atletizm sahası yapıldı. Uzun atlama, 3 adım atlama, yüksek atlama, gülle, cirit, çekiç ve disk atma gibi teknik branşlara hizmet verecek olan sahalar yapılarak hizmete sunuldu. İpekyolu spor kompleksimizin içerisinde okçuluk ve geleneksel okçuluk branşlarına özel alanlar planlanarak hizmete başladı. İpekyolu spor kompleksimizin içinde bulunan eski tenis kortlarımız tamamen yıkıldı. Yerine 4 adet ulusal organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek nizami özelliklerde ışıklandırmalı modern yeni tenis kortları yapıldı. İpekyolu spor kompleksimizin içerisinde BOCCE-DART branşına özgü alanlarda planlanarak hizmete sunuldu.

İpekyolu Futbol Sahamızın bitişiğinde bulunan kurumuza ait prefabrik binada futbol alt yapısına hizmet verecek olan Futbol Akademisi Merkezimizi hizmete açtık. Bu akademi 20 yaş altı tüm kategorilerde sporcularımıza hizmet verecektir.

İl Müdürlüğümüze bağlı Futbol kulübümüzü kurarak U13, U14, U15, U19 kategorilerinde altyapı çalışmaları başlatıldı. Ayrıca büyükler kategorisinde ise 4 yıldır amatör liglere katılım sağlayan Gençlik ve Spor Amatör Takımını da bu akademi bünyesine alındı.

SANAYİ FUTBOL SAHASI

Tuşba ilçe sınırları içerisinde bulunan sanayi futbol sahamızı tamamen yıkarak yerine nizami ölçülerde (68x105) UEFA standartlarına uygun yepyeni bir saha inşa ettik. Soyunma odaları ve tribünlerinin de onarımı tamamlanarak sanayi futbol sahası olarak tekrardan hizmete sunuldu.

GEVAŞ FUTBOL SAHASI

Gevaş İlçemizde bulunan futbol sahamızı tamamen yıkarak başka bir yönde nizami ölçülerde (68x105) ve UEFA standartlarına uygun bir şekilde yepyeni yüzü ile Gevaş Futbol Sahasının ve yeni tribünlerinin yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

GÜRPINAR GENÇLİK MERKEZİ

Gürpınar ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kurumumuza kazandırdığımız binaya Gürpınar Gençlik Merkezimizi taşıyarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Binanın içerisinde ayrıca bir spor salonu bulunmakta, gençlerimize ve sporcularımıza birçok branşta hizmet verilmektedir.

800 YATAK KAPASİTELİ YENİ KIZ ÖĞRENCİ YURDU

Merkez yurtlarımıza; 2 bloktan oluşan 20.449 m² inşaat alanına sahip 800 yatak kapasiteli yeni bir kız öğrenci yurdunu ilimize kazandırıyoruz. 15.03.2019 tarihinde yapımına başladığımız inşaatımız devam etmektedir.

2 bloktan oluşan öğrenci yurdumuzda kalan öğrencilerimize hizmet vermek üzere; 5.533 m²  inşaat alanına sahip bir sosyal tesisimizin inşaatı da devam etmektedir.  Sosyal tesisimizde; bir adet genç ofis, 5 adet eğitim atölye salonu, 276 kişilik yemekhane ve 322 kişi kapasiteli konferans salonu bulunmaktadır. İnşaat devam eden kız öğrenci yurdumuz ve sosyal tesisimizi 2021 yılı içerinde tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlanmaktayız. Fiziki Gerçekleştirme Oranı % 87’dir.

ATATÜRK ŞEHİR STADYUMU

Van Atatürk Şehir Stadımız daha öncesinde 10 yıllığına Van Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmiş iken 2016 yılında İl müdürlüğümüzce belediyeden tekrardan geri alınarak müdürlüğümüzce hizmet vermesi sağlandı.  Deprem dönemi yıkım kararı verilen tribünlerin yıkımı gerçekleştirilerek

2019-2020 yılları içerisinde; 2019 yılında 2.495 seyirci kapasiteli kapalı batı tribünü yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu. 2019 yılında 3.090 seyirci kapasiteli kale arkası tribününün koltuk ve diğer çalışmaları yeniden yapılandırılarak hizmete sunuldu. Tüm Stadyum son teknolojiye sahip güvenlik ve kamera sistemleri ile donatılmıştır, TFF elektronik bilet uygulamasına uygun bir şekilde gerekli turnike sistemine geçildi. Video board, Yenilenen Ses Sistemleri ve Yedek Kulübelerinin yapımları da tamamlanarak stadyumumuz daha kullanışlı bir konuma getirildi. 2020 yılında 2.254 seyirci kapasiteli kapalı doğu tribünü yapımı tamamlandı. Böylece 7.839 seyirci kapasiteli bir stadyum olarak Vanspor futbol kulübümüze ve vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Şehir stadımızın atletizm pistleri yıllardır kiremit irmiğinden yapılmış, kış aylarında çamur ve yaz aylarında ise toz ile büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Yıllar sonra Atletizm branşları ve halkımızın konforu,  yerel ve ulusal müsabakalara ev sahipliği yapabilecek ilimize yakışan bir tartan pist kazandırıldı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu, Sanayi Futbol Sahası, Bostaniçi Futbol Sahası, İşgem Futbol Sahası ile Erciş ve Gevaş Futbol sahalarında kullanılmak üzere ilimize ilk defa kışın saha temizliğinde kullanılmak üzere il müdürlüğümüzce 2015 yılında 1 adet kar küreme aracı alındı.

FERDİ SPORLAR MERKEZİ

Şehir Stadının arkasında ve İpekyolu Spor Kompleksimizin içinde bulunan Ferdi Sporlar Merkezimizin içini tekrardan dizayn ederek (boks, jimnastik, güreş, judo, karete, taekwondo, muay thai, kick boks ve masa tenisi) branşlarına uygun spor salonları oluşturduk ve bu tesisimizin PVC zemin kaplama işlemleri ve diğer tüm bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak yepyeni yüzü ile hizmete açtık.

ABALI KAYAK MERKEZİ

2015 yılı öncesinde 5 yıllık sözleşme ile özel bir firmaya (Merit Otel) işletmesi verilen Abalı Kayak Merkezimiz; İlimizdeki sporcular için daha verimli hale getirmek ve vatandaşlarımıza daha uygun şartlarda kaliteli ve düşük maliyet ile hizmet sunmak amacıyla yeniden özel sektöre verilmeden, işletmesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce yürütülmeye başlandı. 2 ayrı pisti bulunan tesisimizin 1. Etap ve 2. Etap pistlerin gerekli düzeltme, genişletme, mekanik hatlarının bakım ve onarımları hızlı bir şekilde yapılarak sporcularımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. 1. ve 2. Etaplara son teknoloji ürünü olan kart okuyuculu turnikeler kurulmuş, ayrıca 1. Etap mekanik hattı olan Telesky sisteminin enerji hattı yer altına alınarak Telesky sisteminin hızı artırılarak vatandaşlarımızın daha fazla sırada beklemelerinin önüne geçildi.

 Bu yıl itibari ile Kayak Merkezimizde; Sporcu Eğitim Merkezi ve İdari Hizmet Binası yapımına başlanmış inşaatı devam etmektedir. Fiziki gerçekleştirme oranı yüzde 40’dır.

Ayrıca Mera arazisi üzerine kurulan bu tesisimiz için 2019 yılında 350.000.00 TL’lik ot bedeli ödenerek, mera vasfından çıkarılıp İl Müdürlüğümüze tahsisi yapılmıştır. Kayak Merkezimize ulaşımı rahatlatmak amacıyla yerleşim yerinin içinden geçen yola Büyükşehir ve Gevaş Belediyelerimizin desteği ile yeni bir yol eklenerek çift yol yani gidiş-geliş şeklinde düzenleme ile kış trafiğinde rahatlama sağlandı. Ayrıca kayak merkezimize ait otopark genişletilerek kapasitesi arttırıldı.

Bakmadan Geçme