Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, korona virüs geçirenler dahil mutlaka herkes yapmalı diyerek açıkladı Kaynak Yeniçağ: Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, korona virüs geçirenler dahil mutlaka herkes yapmalı diyerek açıkladı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı canlı yayında korona virüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hastalığın artık herkesin ailesine girdiğini belirten Prof. Dr. Ceyhan, aşının salgına karşı önemine işaret etti. Ceyhan, aşının etkisinin ve virüsün tepkisinin ne olacağı ile ilgili kesin bilgiler olmadığı için korona virüs geçirenler dahil herkese uygulanması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Habertürk TV ekranlarında korona virüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de uygulanma ihtimali yüksek olan aşının Çin'de bulunan ve halen ülkemizde de gönüllüler üzerinde denemeleri süren aşı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kendisinin bu aşıyı olup olmayacağı sorusunu "Elbette olurum" diye yanıtladı.

Ceyhan, öte yandan aşının nereden geldiği ile ilgili bir tercih yapma şansı olmayacağının görüldüğünü belirterek, "Bütün aşılar elimde olsa tercih yapma şansım olabilirdi ama durum öyle görünmüyor" dedi.

“KORONA ARTIK HERKESİN AİLESİNE GİRDİ”

Ceyhan, "Hastalık artık herkesin ailesine girdi. Herkesin hastaları ve kayıpları var" değerlendirmesini yaptı.

 

Sürü bağışıklığı ile salgınlara çözüm bulunamadığının bilindiğini tekrarlayan Mehmet Ceyhan aşının salgına karşı önemine işaret etti. Ceyhan, aşının etkisinin ve virüsün tepkisinin ne olacağı ile ilgili kesin bilgiler olmadığı için korona virüs geçirenler dahil herkese uygulanması gerektiğini belirtti.

 

Bakmadan Geçme