VAN İZMİRLİ KARDEŞLERİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

VAYAB Kurucu Başkanı şair yazar Yaşar Adıyaman 'Depremin acısını ve zorluklarını en iyi bilen kentlerin başında Van gelmektedir. 2011 Van depreminde ülkemiz tek yürek olarak yanımızda yer aldı. Bugün de bizim İzmir için tek yürek olmamız gerekir. Bugün İzmir'in acılarını paylaşma destek olma günüdür. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin şu an ihtiyaç duyduğu şey battaniyedir. İzmir üşümesin istiyoruz. VAYAB Mavi Şehrin kalemleri olarak bizde İzmir'e battaniye göndermeye karar verdik. ' Van bizim İzmir bizim, acı bizim can bizim' diyoruz. İzmir'in battaniye'den çok sıcak yüreklere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Toplanan battaniyeleri belirlenen adreslere teslim edeceğiz. Bu yardım ihtiyaçtan çok, İzmirli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmektir' dedi.

Evren Doğruer 

VAYAB  Vansesi Mavi Şehrin Kalemleri İzmirli depremzede kardeşleri için kullanılmamış battaniye kampanyası başlattı. VAYAB Kurucu Başkanı şair yazar Yaşar Adıyaman, “İzmir bizim Van bizim acı bizim can bizim” sloganıyla depremin ilk saatlerinde İzmirli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek için destek afişleri ile sosyal medya hesaplarımızda yanlarında olduğumuzu bildirdik” dedi. 

Adıyaman, kampanyayla ilgili açıklamasında “Van Şair ve Yazarlar Birliği  Mavi Şehrin Kalemleri olarak, ülkemizde yaşanan hemen hemen tüm doğal afetlerde, üyelerimizle birlikte destekte bulunduk. Yüzlerce farklı kampanyaya katkı sunduk, destek verdik. Bu kez de İzmir için bir kampanya başlattık.  Van depreminde, bizlere elini ve gönüllerini uzatan İzmirli kardeşlerimize, bu kez biz elimizi uzatmak istiyoruz. Şu anda deprem bölgesinde acil ihtiyaçları olan battaniye göndereceğiz. Kampanyamız, tamamen gönüllülük esasına bağlıdır. Vanlı kardeşlerimizden destek sunmalarını bekliyoruz” dedi.  

“ Van bizim İzmir bizim, acı bizim can bizim” 

Adıyaman Vanlılara çağrıda bulunarak şunları söyledi:” Kardeşliğin gereğini yerine getirmek ve  kardeşliğimize vurguda bulunarak bugün İzmirli kardeşlerimizin yanındayız. İyi insan olmanın bir parçasının da yardımlaşmak olduğunu onların vefasına bizde vefa örneği ile karşılık vermek istiyoruz. Van Şair ve Yazarlar Birliği, Mavi Şehrin Kalemleri olarak manevî olarak  yaşanan acılara ortak olmak için duygularımızı kalemimiz ile ifade etmeye çalıştık.  Depremle ilgili Van'dan İzmir'e “ Van bizim İzmir bizim, acı bizim can bizim” “Acınız acımızdır” sloganıyla şiirler yazarak tarihe not düştük. Bu hafta gündemimiz hep İzmir depremi oldu. İzmirli kardeşlerimizin yanındayız, yanlarında olacağız. Battaniye kardeşliğimizin, sevgimizin, paylaşımımızın bir aracıdır. Haydi Van, İzmirli kardeşlerimizin yanında olma vakti... Haydı Van,  İzmir’in acıların paylaşma zamanıdır. Kullanılmamış yeni battaniye kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımız  VAYAB ile irtibat kurabilirler”  

Bakmadan Geçme