Van'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği

Van'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Valilik önünde yapılan törende Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Atatürk Anıtına Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini, Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu garnizon komutanlığı çelengini, Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur ise dernek çelengini bıraktı.

Çelenk sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek Vali Bilmez ve Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Kurtoğlu, törene katılanların gününü kutladı. Etkinlikler kapsamında Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda Kore ve Kıbrıs gazileriyle bir araya gelen Vali Bilmez, gazilerle tanıştıktan sonra sorun ve taleplerini dinledi. Milletin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan ve bu uğurda canlarını feda eden şehit ve gazilere sonuna kadar sahip çıktıklarını ifade eden Vali Mehmet Emin Bilmez, devletin bütün imkânlarıyla şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu ve her türlü desteği sağlamaya gayret gösterdiklerini söyledi. Gazilere Türk Bayrağı tablosunun taktim edilmesiyle son bulan programa, İl Jandarma Komutanı Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman ve gaziler katıldı.

ÇATAK

Çatak’ta 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği düzenlendi.
Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkan Vekili Cihan Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Enes Yusuf Ayçiçek, İlçe Milli eğitim müdürü Abdulkadir Sancaklı, okul müdürleri, şehit yakınları, kolluk kuvvetleri, kamu kurum kuruluş, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi. Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından sonra erdi.

 

BAŞKALE

Başkale’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla hükümet konağı bahçesinde tören düzenlendi.
Başkale Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Personel Yüzbaşı Cağlar Aktaş yaptı. Düzenlenen törene Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Başkale 6. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Bahadır Helli, İlçe Emniyet Müdür Süleyman Trak, gaziler ve kamu kurum müdürleri katıldı.iha

Bakmadan Geçme